A muszlim terroristák a puszta létezésünk miatt gyűlölnek minket

Barcelona La Rambla, tömegbe hajtott egy teherautó
Barcelona, 2017. augusztus 17. Sebesült férfi mellett rendőrök Barcelonában 2017. augusztus 17-én, miután egy fehér furgon járókelők közé hajtott a járdára a katalán főváros Las Ramblas negyedében. Legalább két ember életét vesztette, sokan megsebesültek. (MTI/EPA/David Armengou)
Vágólapra másolva!
Turisták takarodjatok, gyertek migránsok! Így tüntettek Barcelonában baloldali szervezetek. Néhány nappal a barcelonai muszlim terrorakció előtt. A terrortámadásban 15 embert gyilkoltak meg, köztük több turistát. A baloldali tüntetők utána csendben maradtak. Többen viszont megszólaltak. Így például a nagy francia filozófus, író és esszéista, Pascal Bruckner is.
Vágólapra másolva!

Pascal Bruckner, a Keserű méz írója (a regényből Roman Polanski rendezett filmet, mások mellett Kristin Scott Thomas és Hugh Grant játszott benne) a barcelonai gyilkos merényletek után a Le Figaróban fogalmazta meg gondolatait. Bruckner volt egyébként a konzervatív elnökjelölt, Francois Fillon egyik tanácsadója a tavaszi kampányban.

Így fogalmazott:

A gondolat azért fontos, mert az európai baloldali közbeszéd része volt sokáig az, hogy tulajdonképpen az áldozat (az európai ember) is tehet arról, hogy van muszlim terrorizmus.

Barcelona, két héttel ezelőtt. A főként turisták által látogatott La Rambla sétálóutcában történt merénylet mérlege: 15 halott, 131 sérült. Forrás: MTI/EPA/EFE/David Armengou

Az hogy éppen Barcelonában támadtak a muszlim, alapvetően migráns hátterű terroristák, azért különösen érdekes, mert kevesebb toleránsabb város van Európában, mint Barcelona.

Kifejezetten támogatják a migránsokat, a szocialista polgármester is a turistákkal ellenséges.

Csakhogy a terroristákat Barcelona európai jellege taszítja. Vagy mint Bruckner fogalmaz: ahogy Camus A pestisében olvasható, éppen egy ártatlan városra csap le az aljasság.

Pascal Bruckner azt is írta: nem azért gyűlölnek minket a muszlim terroristák, amit csinálunk, hanem azért, mert vagyunk.

A puszta létezésünk miatt.

Az író-filozófus szerint az Allah Akbar mára a halál kiáltása lett. Véleménye szerint végre nevén kellene nevezni a dolgokat.

Pascal Bruckner Forrás: Photo12/Philip Conrad/Photo12/Philip Conrad

Az elmúlt két és fél évben Európában 40 muszlim terrortámadás volt, többségüket migránshátterű bűnözők követték el. 363 embert gyilkoltak meg, és 1570 ember sérült meg. Párizs, Koppenhága, Brüsszel, London, Stockholm, Berlin, München, Hamburg, Manchester, Barcelona, Moszkva, Szentpétervár, Nizza, Charleroi, Turku.

A Le Figaro a barcelonai terrortámadást követő vezércikkében egyébként, a cikkből külön kiemelt betűkkel arról írt,

amit a magyar kormány már hosszú ideje mond: szoros kapcsolat van a migráció és a terrorizmus között.