Meztelenre vetkőzött a színpadon 70 éves korában

L'Homme presse Cinema WOMAN PORTRAIT bob cut hair fringe blonde
L'Homme presse The Hurried Man Year : 1977 France / Italy Director : Edouard Molinaro Mireille Darc Photo: Victor Rodrigue. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is megírta, meghalt Franciaország legendás színésznője, Mireille Darc. A gyönyörű nő életét sikerek és iszonyatos tragédiák kísérték, de a közönség mindig imádta. Elsősorban filmszínész volt, színpadon alig szerepelt. Tíz évvel ezelőtt viszont élete legnagyobb sikerét érte el színházban. A szív hídjaiban.
Vágólapra másolva!

Clint Eastwood rendezett filmet a kilencvenes években Robert James Waller regényéből. Az alapműnek különösebb irodalmi értéke nem volt, a film viszont gyönyörű alkotás lett. Maga Eastwood játszotta a magányos fotóriportert, aki beleszeret egy férje mellett is egyedül élő háziasszonyba, Meryl Streepbe.

Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/Adel Productions/Adel Productions

2007-ben pedig az akkori legnépszerűbb és a nézőterét tekintve legnagyobb párizsi magánszínház, a Champs-Elysées sarkán álló Marigny bemutatta a regényből készült színpadi változatot. A két főszereplő az egykori két élettárs, Alain Delon és Mireille Darc volt.

A siker hihetetlen volt, és valóban két nagy színész volt a színpadon. A darab közepén, amikor a háziasszony elhatározza, hogy lefekszik a fotóssal, Mireille Darc levette a fürdőköpenyét, és ott állt a nézők előtt meztelenül, egészen addig, amíg Delon át nem ölelte.

A nézők pedig tapsviharban törtek ki, szinte minden előadáson. Többen pedig bekiabáltak a színpadra: köszönjük, asszonyom! Megköszönték egykori szexszimbólumuknak az elmúlt évtizedeket, tehetségét, és persze erejét, hogy 70 évesen a Théatre Marigny ezer nézője elé állt, hónapokon át, minden este, teljesen meztelenül.