Kudarcba fulladt a világ első online orrszarvútülök-árverése

orrszarvú
Vágólapra másolva!
Nem hozta a várt eredményt a világ első legális online orrszarvútülök-árverése, amelyet a Dél-afrikai Köztársaságban tartottak a múlt héten.
Vágólapra másolva!

Bírósági úton kényszerítette ki az orrszarvútülök legális árverezését a világ legnagyobb orrszarvútenyésztője, John Hume. Ám a reméltnél sokkal kevesebben vettek részt, és az eladások is alulmaradtak a számításaitól.

orrszarvú Forrás: --

A részvevők alacsony számát az engedélyek beszerzésének nehézségeivel és a rendelkezésre álló idő rövidségével magyarázta a tenyésztő. Az is hátráltató volt szerinte, hogy a licitálóknak 100 ezer randot (2 millió forint) kellett letenniük az induláshoz. Továbbá az orrszarvútülök exportja tilos, így az aukció csak a helyi kereslet kielégítését szolgálta.

Forrás: Wikimedia Commons

A tenyésztő, aki több mint 1500 orrszarvút tart a farmján, az évek során hat tonna rinocérosztülköt halmozott fel, és ebből 500 kilogramm összsúlyban 264 darabot tervezett eladni a háromnapos aukción. A farmon élő állatokról a szarvakat állítólag kíméletesen fűrészelik le, és az idővel újra kinő.