13 éve érkezett Szomáliából a brüsszeli terrorista

késelés brüsszelben
Soldiers stand guard the Boulevard Emile Jacqmain in the city centre of Brussels on August 25, 2017, where a man is alleged to have attacked soldiers with a knife and was shot. A knife-wielding man attacked a soldier in Brussels on August 25, 2017, before being "neutralised" by troops present at the scene, Belgian authorities said. Belgian media reported that the man, who was rushed to the hospital after the attack, had attacked two soldiers injuring one in the face and the other in the hand. / AFP PHOTO / Aurore Belot
Vágólapra másolva!
Több mint egy évtizede Belgiumban élt a terrorista, aki tegnap Allah Akbar üvöltéssel katonákra támadt Brüsszelben. Két éve állampolgárságot is kapott. Utána viszont erőszakos bűnöző lett. A terrortámadásban a katonák megsérültek, a terroristát lelőtték.
Vágólapra másolva!
Forrás: AFP/Aurore Belot

Szemtanúk az RBTF-nek azt mondták, hogy a radikális muszlimokra jellemző szakáll- és ruhaviseletben támadta meg a katonákat. A megsérült katonákról azt mondták: borzasztó látvány volt, ahogy tiszta vér volt a kezük és az arcuk.

A 30 éves szomáliai migráns verekedésért és szurkálásért került be a nyilvántartásba, miután 2015-ben megkapta a belga állampolgárságot. A hatóságok nem tudtak arról, hogy mire készül, sima bűnözőként tartották nyilván, nem pedig potenciális terroristaként.