Rotterdami terrorriadó: újabb embert vettek őrizetbe

rotterdam, furgon, rendőrség hollandia
Rotterdam, 2017. augusztus 24. Egy spanyol rendszámú, gázpalackokat szállító kisbuszt vizsgálnak rendőrök Rotterdamban2017. augusztus 23-án, nem messze attól a szórakozóhelytől, ahol lemondták az amerikai Allah-Las nevű rockzenekar koncertjét egy közelebbről meg nem nevezett terrorfenyegetés miatt. A spanyol hatóságok szerint a kisbusz vezetőjének nincs köze a múlt héten Katalóniában 15 halálos áldozatot követelő merényletekhez. (MTI/EPA/Arie Kievit)
Vágólapra másolva!
Hollandiában a szerda esti rotterdami terrorriadóval kapcsolatban egy második embert is őrizetbe vettek a hatóságok. Az első elfogás vaklárma volt.
Vágólapra másolva!

Rotterdamban szerda este terrorveszély miatt lemondták az egyik rockkoncertet. A koncert helyszínének parkolójában egy spanyol rendszámú kisteherautó állt, ami tele volt gázpalackokkal. A furgon sofőrjét még este letartóztatták a holland rendőrök - jelentette be a város polgármestere.

Egy spanyol rendszámú, gázpalackokat szállító kisbuszt vizsgálnak a rendőrök Rotterdamban 2017. augusztus 23-án, nem messze attól a szórakozóhelytől, ahol lemondták az amerikai Allah-Las nevű rockzenekar koncertjét egy közelebbről meg nem nevezett terrorfenyegetés miatt. Forrás: MTI/EPA/ANP/Arie Kievit

A második gyanúsítottat csütörtök reggel vették őrizetbe a belga határ melletti Nordbarabant városban.

A holland hatóságok átkutatták a 22 éves férfi otthonát.

A hatóságok szerint egyébként az első letartóztatás valószínűleg vaklárma volt. A sofőr - egy spanyol szerelő - részeg volt, és ésszerű magyarázatot adott az autójában lévő gázpalackokra.