A holokauszttal viccelődtek a patinás iskola diákjai

Vágólapra másolva!
Amerikában az ötvenes évek óta játsszák a sörpingpongot kollégiumokban, a "hogyan igyuk le magunkat társasjátéknak álcázva" típusú közösségi elfoglaltságok egyikeként. A söröspoharak háromszög alakban vannak az asztalon, ha valaki beletalál valamelyikbe pinponglabdával, annak a tartalmát az ellenfélnek ki kell innia. Amerika néhány iskolájában a diákok megengedték magunak azt az otrombaságot, hogy háromszög helyett Dávid-csillag és horogkereszt alakban helyezték el a poharakat.
Vágólapra másolva!

Angolul beerpong, magyarul sörpong vagy sörpingpong a játék neve. Kéttagú csapatok játsszák egymás ellen, a pingpongasztal két térfelén háromszög alakban sörrel teli poharakat raknak le. Pattintva vagy közvetlenül beledobva pingponglabdával bele kell találni a sörrel teli pohárba, ha megül a sör tetején a labda, akkor az ellenfélnek ki kell innia a pohár tartalmát. Ahogy egyre több sör fogy, nyilván egyre ügyetlenebbek a játékosok, és mivel az üres poharak nem kerülnek vissza az asztalra, egyre kisebb az esély találatot elérni.

Az alapelvein túl meglepően cizellált szabályai alakultak ki a sörpingpongnak, de a lényege attól még nem más, mint a lerészegedés. Mint amikor például Dallast néz a társaság, és ahányszor a tévében whiskeyt iszik valaki, a nézők is elfogyasztanak egy whiskeyt. Ennél még durvább, ha Helyszínelők közben mindig inni kell, ahányszor elhangzik az, hogy „DNS".

Ízlés kérdése, hogy ki mennyire tartja szórakoztatónak az ilyenfajta játékokat, de amerikai diákok körében előfordult néhány eset, amikor egy olyan változtatást iktattak be a sörpingpong szabályaiba, ami

elfogadhatatlan.

A pingpongasztal egyik oldalán Dávid-csillag, a másik oldalán horogkereszt alakban helyezték el a söröspoharakat. 2016 tavaszán a Princeton High School diákjai okoztak ezzel nagy felháborodást, ráadásul az „alkoholokauszt" nevet adták a játéknak.

Legutóbb pedig a patinás, 1926-ban alapított Lovett School egyik diákja szervezte meg a campusban a rendhagyó sörpingpong bajnokságot és büszkén posztolt róla fényképet, számolt be róla a Fox News. Ennek eredményeképpen azonnal eltávolították az atlantai iskolából. A többi résztvevő diákot egyelőre felfüggesztették,

hogy legyen idejük végiggondolni, mit is műveltek valójában.

Akkor folytathatják tanulmányaikat, ha belátják, hogy a Lovett School diákjaihoz méltatlan efféle dologban részt venni.