Gyógyszerre ivott az iskolabusz sofőrje, 31 diákot szállított

Vágólapra másolva!
A bódult állapotban való vezetést a világ minden országában büntetik. Egy amerikai iskolabusz vezetője ennek különösen súlyos esetét produkálta. A buszon utazó 31 diák érdekében a rendőrök azonnal intézkedtek: még a buszon letartóztatták a 49 éves nőt.
Vágólapra másolva!

Mint azt a Fox News hírül adta, Georgia államban, Loganville városában letartóztatták Catherine Etheridge-et. A 49 éves asszony iskolabusz sofőrjeként dolgozott, de nem tudott úrrá lenni alkohol- és gyógyszerfüggőségi problémáin. A járőröző rendőrök figyeltek fel rá, hogy az iskolabusszal valami nincsen rendben, a vezetője bizonytalankodik a forgalomban. Megállították a buszt és

kiderült, hogy a sofőr erősen bódult állapotban van, a táskájában pedig szeszes italt és vényköteles gyógyszereket találtak.

Azonnal eltávolították az iskolabuszról és előállították bódult állapotban való járművezetés, illetve kiskorúak veszélyeztetése miatt. Az iskolabuszt egy másik sofőr vitte tovább.

Catherine Etheridge Forrás: a Walton megyei seriff hivatala

A diákok elmondása alapján világossá vált, hogy nem egyedi eset volt, hogy Catherine Etheridge ilyen állapotban ült a volán mögé. Sőt az is kiderült,

előző munkahelyéről is függősége miatt távolították el

. A hivatalos indoklás „nem kielégítő munkavégzés" volt, így fordulhatott elő, hogy az asszony ismét iskolabuszsofőrként tudott munkát találni. A sofőrnő 25.000 dollár óvadék ellenében szabadlábra került, de a felháborodott szülők azt követelik, hogy letöltendő börtönbüntetést kapjon gyerekeik életének veszélyeztetése miatt. Az ügyben felmerül annak az iskolavezetőnek a felelőssége is, aki nem kellő körültekintéssel választott alkalmazottat.