Donald Trump: Egy nép vagyunk, egy hazával, egy zászlóval

2017.08.23. 22:52

Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke szerdán a legnagyobb amerikai veteránszövetség, az 1919-ben alapított American Legion renói kongresszusán mondott beszédet.

Az elnök azt hangsúlyozta, hogy eljött az idő a megosztottság okozta sebek begyógyítására. Egy nép vagyunk, egy hazával, egy zászlóval” - fogalmazott. Megerősítette korábban már többször is kifejtett álláspontját, miszerint nem a bőr színe, a jövedelem nagysága, a pártok politikája határozza meg az embert, hanem „a bennünk lévő emberség”. Hozzátette: „nem létezik olyan mély megosztottság, amelyen ne lehetne felülkerekedni.”
Trump kiemelte a történelem és a kultúra, valamint a morális és hazafias értékek megőrzésének fontosságát.

Donald Trump, a 45. amerikai elnökForrás: AFP/Saul Loeb

Kifejezetten a veteránokhoz szólva leszögezte: szervezetük megtanította az ifjabb nemzedékeknek az amerikai értékek szeretetét és tiszteletét, köztük az állampolgársággal járó kötelességeket és

a hazához való hűség tiszteletét is. 

A beszéd után Donald Trump aláírta azt a rendelkezést, amely megkönnyíti a veteránok számára, hogy a rokkantságuk megállapítására vonatkozó döntéseket gyorsabban megfellebbezhessék és általában az egész rokkantosítási folyamatot felgyorsíthassák a veteránügyi minisztériumnál. A Fehér Ház szóvivője szerint jelenleg az Egyesült Államokban 470 ezer háborús veterán várakozik ügyének elbírálására.