Csak egy női torzót találtak a tengerben

Vágólapra másolva!
Peter Madsen, a világ legnagyobb házilagos gyártmányú tengeralattjárójának tulajdonosa elismerte, hogy meghalt a hajóján az a fiatal újságírónő, aki eddig kerestek. Nem sokkal később elsüllyedt az UC3 Nautilus a koppenhágai kikötőben. A rendőrfőnök elmondta, hogy kutatás közben találtak a vízben egy női torzót, de még nem tudják, hogy kié - adta hírül a Sky News.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint túl korai lenne azt mondani, hogy Kim Wall torzóját találták meg, de ugyanazon a területen találták meg, ahol ő eltűnt.

Kim Wall, 30 éves újságíró augusztus 10-én érkezett meg Peter Madsen dán feltaláló tengeralattjárójára, és többé senki sem látta. A nő riportot szeretett volna készíteni a feltalálóról és a találmányáról.

Beismerte, hogy a nő meghalt a hajón

Amikor augusztus 11-én kimentették Madsent a süllyedő hajójáról, és gyilkosság vádjával őrizet bevették, akkor azt mondta, hogy a nőt kitette a dán főváros kikötőjében még aznap este, amikor találkoztak.

Később változtatott a vallomásán és beismerte, hogy a nő meghalt a hajóján, és a holttestét a tengerbe temette.

A rendőrség, később kiemelte a hajót és a kikötőbe vontatta, ahol átvizsgálták, de nem találtak benne senkit, ezért a dán és svéd hatóság emberei visszakövették a hajó utolsó nyomvonalát.

Hétfő este találtak egy női torzót

A rendőrség hétfőn este bejelentette, hogy találtak egy női torzót a Koppenhágai vizekben. A maradványokat egy koppenhágai sziget partján talált egy kerékpáros.

Koppenhága rendőrfőnöke Jens Moller Jensen az újságíróknak azt mondta,

amire rábukkantak, az egy test, fej, karok és lábak nélkül.

A nyomozók a fej és a végtagok nélküli holttest méretéből arra a következtetésre jutottak, hogy az az újsáírónő maradványa lehet, de biztosat csak szerdán tudnak mondani, amikorra meglesznek a DNS-vizsgálat eredményei. A rendőrség azt már megállapította, hogy

a fejet, a kezeket és a lábakat szándékosan vágták le a törzsről.

Madsen már augusztus 12-én bíróság elé állt Wall eltűnése kapcsán, a meghallgatás zárt ajtók mögött zajlott. A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják a társasági emberként, művészként, rakétatervezőként is ismert mérnököt.

Madsen ügyvédje, Betina Hald Engmark leszögezte, hogy ügyfele nem ismerte be, hogy bűncselekményt követett volna el, a rendőrségnek bizonyítékkal is szolgált erről.

- idézte az ügyvédet hétfőn a BBC News.