Megnevezték a Finnországban késelő terroristát

finnország késelés új képek
A photo taken from the instagram account of BernatMajo shows police officers and rescuers standing in a street in the Finnish city of Turku where several people were stabbed on August 18, 2017. Several people were stabbed in the street in the Finnish city of Turku with police shooting one suspect and warning several others could still be at large. Police had yet to confirm how many people had been wounded but witnesses said they had seen several bodies lying on the ground in a busy area of the city in southwest Finland. / AFP PHOTO / Bernat Majo
Vágólapra másolva!
Egy finn bíróság megnevezte hétfőn azt a 18 éves marokkói menedékkérőt, akit a turkui késeléses támadással gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

Abderrahmán Meska a pénteki támadásban megölt két nőt, és megsebesítettek további nyolc embert. Terrorcselekmény, szándékos emberölés és szándékos emberölés kísérlete gyanújával nyomoznak ellene - olvasható a bíróság közleményében. A finn rendőrség vasárnap arról adott ki közleményt, hogy sikerült kihallgatnia a láblövése miatt kórházban ápolt merénylőt, és hétfőn fogja kérni a bíróságtól a marokkói férfi előzetes letartóztatását.

Forrás: AFP/Bernat Majo

A 18 éves marokkói férfi tavaly tavasszal érkezett Finnországba, a rendőrség szerint

a támadáskor kifejezetten nőket választott célpontnak,

ugyanis a két halálos áldozat, valamint a nyolc sebesült közül hat nő volt. A terrorista a turkui befogadóközpontban lakott és részese volt a menedékjogi eljárásnak, azt hazudta magáról, hogy menekült, amikor tavaly az országba érkezett.

A rendőrség hétfőn az üggyel kapcsolatban őrizetbe vett mind az öt ember előzetes letartóztatását kérte. Azt egyelőre nem közölték, hogy a négy másik marokkóinak milyen szerepe volt a támadásban. Mind a négy tagadja, hogy bűnrészes volna.