Beismerte a tengeralattjáró tulajdonosa, hogy meghalt hajóján az újságírónő

Vágólapra másolva!
Elismerte Peter Madsen dán feltaláló, a világ legnagyobb házilagos gyártmányú tengeralattjárójának tulajdonosa, hogy meghalt hajóján az a fiatal svéd újságírónő, akit utoljára augusztus 10-én este láttak az ő társaságában a később rejtélyes körülmények között elsüllyedt UC3 Nautilus fedélzetén a koppenhágai kikötőben.
Vágólapra másolva!

Madsen ügyvédje, Betina Hald Engmark azonban leszögezte, hogy ügyfele nem ismerte be, hogy bűncselekményt követett volna el, a rendőrségnek bizonyítékkal is szolgált erről.

"A védencem nem vallott be semmit, ártatlannak vallja magát az ellene felhozott vádakban" - idézte az ügyvédet hétfőn a BBC News.

A hajó- és rakétakonstruktőrt augusztus 11-én gyilkosság gyanújával vették őrizetbe, miután kimentették a süllyedő tengeralattjáróról. A 46 éves férfi akkor azt állította, hogy az eltűntként keresett 30 éves svéd újságírónőt, Kim Wallt, aki róla és találmányairól készített riportot, partra tette a dán főváros kikötőjében még az eltűnés estéjén.

Az újabb verziója szerint a tengeralattjárón olyan baleset történt, amely az újságírónő halálához vezetett. A holttestet állítólag Peter Madsen „a tengerbe temette”.


A dán rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a 18 méter hosszú, 40 tonnás tengeralattjárót, amely a maga nemében a világ legnagyobbja volt kilenc évvel ezelőtti vízrebocsátásakor, szándékosan süllyesztették el a Koppenhágától délre fekvő Koge-öbölben.

A járművet a búvárok átkutatták, de a nő holttestét nem találták meg.

A dán és a svéd hatóságok most megpróbálják visszakövetni a tengeralattjáró utolsó útjának nyomvonalát.

A dán rendőrség hétfő este közölte, hogy a főváros, Koppenhága menti vizekben

rábukkantak egy női holttestre.

Twitter-üzenetük azonban arról nem szólt, hogy a 10 napja eltűnt Kim Wall holtestét találták-e meg. A maradványokat orvosszakértői vizsgálatnak vetették alá.