Megszólalt a marokkói terrorista, aki nőket késelt Finnországban

2017.08.20. 17:17

A finn rendőrségnek sikerült szóra bírnia a 18 éveskéses terroristát, aki megölt két embert és megsebesített további nyolcat a finnországi Turkuban.

A finn rendőrkapitányság a Twitteren tette közzé a hírt miszerint a turkui késeléses merénylőt sikerült szóra bírniuk,

ám a nyomozás érdekében nem közöltek részleteket a beszélgetésből.

Röviddel a közösségi portálon megjelent közlemény előtt a finn rendőrség még arról tájékoztatott, hogy egyelőre nem tudta szóra bírni a feltételezett elkövetőt, de a többi négy gyanúsított kihallgatása folytatódik és ők hajlandóak arra, hogy a rendőrséggel együttműködve mindent tisztáznak.

Egyelőre még nem világos, hogy milyen szerepet töltött be a négy gyanúsított a késeléses merényletben, melyben nyolc ember megsérült.

Forrás: AFP/Lehtikuva/Linda Manner

Az viszont már biztos, hogy a 18 éves marokkói férfi tavaly tavasszal érkezett Finnországba, a rendőrség szerint a támadáskor kifejezetten nőket választott célpontnak, ugyanis a két halálos áldozat, valamint a nyolc sebesült közül hat nő volt.

Mint azt korábban is megírtuk a merénylő a turkui befogadóközpontban lakott és részese volt a menedékjogi eljárásnak, azt hazudta magáról, hogy menekült, amikor tavaly az országba érkezett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK