Két ember meghalt, amikor összedőlt egy sátor

2017.08.19. 15:42

Ausztriában, Johann am Waldében megrendezett ünnepségen összedőlt a fő sátor a hatalmas viharban. A balesetben két ember meghalt, és 120 megsérült - közülük 20 súlyosan - írta meg a Kurier.

A St. Johann am Walde sátras fesztiváljára éjszaka lecsapott a vihar. Az erős szél összedöntötte a sátrat, ami alatt több száz ember tartózkodott. A balesetben egy 28 éves helyi és egy 19 éves román diák meghalt.

St. Johann am Walde, 2017. augusztus 19. Légi felvétel a tragédia helyszínéről.Forrás: MTI/EPA/PRESSEFOTO SCHARINGER/Daniel Scharinger

Szombat délutánig 120 ember szorult orvosi ellátásra. A mentési munkálatokban 150 ember vett részt.

Légi felvétel a tragédia helyszínéről a felső-ausztriai St. Johann am Waldében 2017. augusztus 19-én hajnalban.Forrás: MTI/EPA/PRESSEFOTO SCHARINGER/Daniel Scharinger

Ulrike Tschernuth a Ried kórház szóvivője elmondta, hozzájuk 66 sérült érkezett. Három embert jelenleg is az intenzív osztályon kezelnek. A legtöbben csonttörést, lágyrész sérülést szenvedtek, de többen kerültek súlyos égési sérülésekkel is kórházba, a felborult olajsütők miatt – idézte a szóvivőt a Nachrichten.

Az ügyészség vizsgálatot rendelt el.

Máshol is pusztított a vihar

Az ugyancsak felső-ausztriai Bad Ischlben egy cirkuszi sátrat ragadt magával a szél. A sátorban tartott állatok elmenekültek és szétszéledtek a településen, és csak idővel tudták újra befogni a cirkusz pónijait és kecskéit.

A vihar szerte Felső-Ausztriában sok helyütt áramkimaradásokat idézett elő, mintegy 150 ezer háztartás maradt villany nélkül.

Az ítéletidő a közlekedésben is fennakadásokhoz vezetett, az osztrák tartományban több közúti baleset is történt. Különösen a vasúti közlekedés szenvedte meg a vihart, a sínekre dőlt fák miatt Kufstein és Salzburg között átmenetileg nem közlekednek vasúti szerelvények.