Több mint húsz országból vannak külföldi áldozatok

TOPSHOTS Horizontal
Rendőrök a támadás helyszínén
Vágólapra másolva!
 A legfrissebb hivatalos tájékoztatás szerint 13-an haltak meg, és 88-an sebesültek meg Barcelonában a csütörtöki gázolásos merényletben, több mint húsz országból. Magyar áldozatról nem tudni.
Vágólapra másolva!

A katalán régió belügyminisztériuma közölte, hogy a spanyolokon kívül franciák, németek, hollandok, argentinok, venezuelaiak, belgiumiak, peruiak, írek, kubaiak, görögök, macedónok, britek, osztrákok, pakisztániak, tajvaniak, kanadaiak, ecuadoriak, amerikaiak, kuvaitiak, törökök és kínaiak is vannak az áldozatok között. Azt nem pontosították, hogy ki halt meg és ki az, aki csak megsebesült közülük. Tizenötnek súlyos az állapota, 23-nak kevésbé súlyos, 50-nek kisebb sérülései vannak. Gyerekek is vannak köztük.

Rendőrök a támadás helyszínén Forrás: AFP/Josep Lago

Az áldozatok azonosításához a belügyminisztérium tájékoztatja a feltehetőleg érintett országok barcelonai konzulátusát. A holttestekből DNS-mintát vesznek a törvényszéki orvostani intézetben. A külföldiek holttestét csak jogilag megalapozott azonosítás után fogják repatriálni, bírói ítélet birtokában.

A sérültek pszichiáteri segítséget kapnak, a külföldieknek tolmácsot biztosítanak.
A spanyol kormány péntektől háromnapos nemzeti gyászt hirdetett meg az áldozatok emlékére.