Roncsok között szelfiztek a mentősök

2017.08.13. 14:04

Az AFP hírügynökség tudósítása szerint Egyiptom egészségügyi minisztériuma hat orvost helyzett át eredeti szolgálati helyéről az ország legtávolabbi részébe, mert kiderült: a doktorok munkájukat megszakítva készítetek szelfiket a pénteki vonatszerencsétlenség helyszínén.

Az Origo is írt arról a vonatszerencsétlenségről, amely pénteken történt az egyiptomi Alexandria közelében. Két vasúti szerelvény ütközött, legalább 49 ember meghalt, nagyon sok megsérült. Most kerültek csak nyilvánosságra azok a képek, amelyek a helyszínen dolgozó metősök egy sajátos csapatát ábrázolják: a segítségnyújtásra érkező szakebrerek feldatukat felfüggesztve a friss roncsok előtt fotózgatták magukat.

Forrás: Origo

A Twitterre is kikerült felvételek hatalmas felháborodást váltottak ki. Az egyik kommentel azt írta a fotók mellé: "kómában a lelkiismeret." A Twittezők egy jelentős része pedig büntetést kért  a "szelfis mentősöknek" elnevezett csoport tagjaira.

Hamarosan megszólalt Ahmed al-Ansari, az Egészségügyi Minisztérium sürgősségi szolgálatának igazgatója is. Az  AFP-nek azt mondta: a mentőszemélyzet hat tagját büntetésként a nyugati Siwa-oázisba vitték át."

Az igazgató hozzátette, hogy amit a mentősök tettek, az semmiképen sem megfelelő magatartás.