Súlyos vasúti baleset történt Alexandriában, halottak, sérültek

Alexandria, 2017. augusztus 11. Egymásra torlódott vasúti kocsik az egyiptomi Alexandriában, ahol összeütközött két személyszállító vonat 2017. augusztus 11-én. A balesetben legalább 36 ember meghalt, több mint százan megsérültek. (MTI/EPA/Hazem Gouda)
Vágólapra másolva!
Összeütközött két személyszállító vonat az egyiptomi Alexandriában pénteken.
Vágólapra másolva!

Még nem mentettek ki mindenkit a roncsokból

A Sky News értesülései szerint legalább 36 ember halt meg, és 123 megsérült a szerencsétlenségben.

Alexandria, 2017. augusztus 11. Forrás: MTI/EPA/Hazem Gouda

Sajtó értesülések szerint nem sikerült még mindenkit kiszabadítani a roncsokból. A szerelvények melett is sok a sérült.

Forrás: AFP/Str

Még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy mi vezetett a délelőtt 09:15-kor bekövetkezett szerencsétlenséghez, de elképzelhető, hogy pályaváltási hiba történt - tudatta a Sky News.

Forrás: AFP

Egyiptom egészségügyi minisztériuma megerősítette, hogy a halottak száma 36-ra, a sérültek száma 123-ra emelkedett.

Forrás: AFP

Dr. Mohamed Abu Homs, a mentőszolgálat vezetője elmondta, hogy a szerencsétlenség Khorshid nyugati peremén történt. Az egyik vonat Karióból, a másik Port Said városából érkezett, a Suez-csatornán - tudatta a The Guardian. Abu Homs azt mondta fél, hogy a halottak és a sérültek száma tovább emelkedhet.

A MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség szerint a Kairó és Alexandria között közlekedő gyorsvonat hátulról beleütközött egy Port-Szaídból Alexandriába tartó szerelvénybe. Az ütközés következtében kisiklott a gyorsvonat mozdonya és a másik szerelvény két hátsó vagonja. A legvalószínűbb ok hibás váltóállítás lehetett.

A szerencsétlenség helyszínére érkezett mintegy 30 mentőautó, és odaküldtek egy nehéz darut is, hogy a kisiklott járműveket visszaemelje a sínekre.