Haldoklik a párizsi katonákat elgázoló terrorista migráns, Hamou Bentlatreche

Vágólapra másolva!
Párizsba kellett szállítani Hamou Bentlatreche-t, a 36 éves algériai migránst, mert olyan súlyosan a sérülései, hogy a lille-i kórház nem tudja ellátni. Kétszer már megoperálták, mind az öt golyót kivették belőle, de továbbra is élet és halál között van. Természetesen a rendőrség sem tudja kihallgatni.
Vágólapra másolva!

Hamou Bentlatreche, ahogy az Origo megírta, szerda reggel katonákat akart megölni Párizs egyik kertvárosában. Közéjük hajtott, majd elmenekült. Hat katona megsérült, többen súlyosan. Ezután elmenekült, de Calais-től nem messze a rendőrök elfogták. Nem akart megállni, sőt, el akarta gázolni őket. Egy rendőr súlyosan megsérült, a Le Parisien korábban azt írta, hogy elütötte a terrorista, a Le Figaro úgy tudja, hogy egy golyó találta el. Szintén most pontosították a terrorista vezetéknevét.

A rendőrök tízszer lőttek a terroristára, öt golyó a kocsit, öt a terroristát találta el. Úgy tudjuk, hogy a muszlim öngyilkos terroristáknál megszokott robbanóöv is volt rajta, csak nem volt benne robbanószer.

Hamou Bentlatreche szállítómunkás volt, de csak kisebb, egyszerűbb dolgok szállítását bízták rá, mert többször lopott. Nem tartok nyilván, mint potenciális terroristát, de kisebb bűncselekményeiről voltak feljegyzések a rendőrségen. Ráadásul, 2009-ben mint illegálisan Franciaországban tartózkodó migránst, hivatalosan ki is utasították, de valahogy mégis maradt, később pedig tartózkodási engedélyt szerzett.