Raúl Castro Madurónak: "Nem leszel egyedül!”

Vágólapra másolva!
Raúl Castro kubai elnök levélben támogatásáról biztosította Nicolás Maduro venezuelai államfőt, azt írva, hogy nem lesz egyedül politikai harcában a nemzetközi zaklatással szemben.
Vágólapra másolva!

Kuba minden erejével támogatja Nicolas Maduro kormányzatát. A kubai televízióban is felolvasták Raúl Castro levelét, aki "kitörő forradalmi örömmel" üdvözölte a venezuelai alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztását. Castro azt írta levelében Madurónak: "a kubaiak a harcos szolidaritás élcsapatába" tartoznak Latin-Amerikában, és továbbra is "elkötelezettek ügye iránt".

- fogalmazott Raúl Castro

Maduro kormánya ellen rengetegen tiltakoznak, az összecsapásoknak pedig már 125 halálos áldozata van. Castro szembe megy a nemzetközi aggályokkal és feltétel nélkül támogatja Madurót. Ezt az is bizonyítja, hogy Havanna július végén elutasította, hogy közvetítőként vegyen részt a venezuelai belpolitikai válság megoldásában, és az elnök legitimitása mellett kardoskodott.Kuba gazdasága erősen függ a Venezuelából erősen kedvezményes áron kapott olajtól.