Kilenc ember meghalt egy földrengésben Kínában

Vágólapra másolva!
Legalább kilenc halottja és 164 sérültje van annak a 7-es fokozatú földrengésnek, amely kedd este történt Kína délnyugati részében, Szecsuán tartomány egyik ritkán lakott hegyvidéki régiójában - közölte szerda reggel a helyi kormányzat és a hivatalos média.
Vágólapra másolva!

A rengés - amelyet az amerikai földtani intézet (USGS) 6,5 fokozatúnak mért - helyi idő szerint kedd este következett be egy gyéren lakott térségben, Kuangjüan városától mintegy 200 kilométerre nyugat-északnyugati irányban.

A térség ugyanakkor közel esik a csiucsajkoui természetvédelmi területhez, amely a kínai turisták kedvelt célpontja.

31 ezer turistát evakuáltak

A szecsuáni kormány közlése szerint mintegy száz turistát elzárt a külvilágtól egy, a földmozgást követő földcsuszamlás. A hivatalos China News Service hírszolgálat azt jelentette, hogy

a kilenc halálos áldozat közül hatan turisták voltak.

A Hszinhua hírügynökség pedig arról számolt be, hogy 31,5 ezer turistát evakuáltak a természeti csapás sújtotta térségből.

Csengtuban is érezni lehetett

A szecsuáni tűzoltóság elmondta, hogy

beomlott egy hotel előcsarnoka,

maga alá temetve néhány embert, a szálloda többi 2800 vendégét azonban biztonságban kihozták az épületből.

Az üdülőhelytől mintegy 280 kilométerre északra fekvő tartományi fővárosban, Csengtuban is erősen érezni lehetett a kedd esti földmozgást, amelyet azután több száz kisebb utórengés követett.

Kilenc éve, 2008. május 12-én Szecsuán tartományban 8-as fokozatú földrengés pusztított, amelynek következtében több mint 87 ezer ember meghalt vagy eltűnt, és mintegy 375 ezren megsérültek.