Maradona fegyverrel menne Venezuelába

2017.08.09. 09:23

A világbajnok argentin focistát, Diego Maradonát bírálta élesen a venezuelai ellenzéki vezető, mert a Facebookon egy posztban kiállt Nicolás Maduro szocialista elnök mellett. 

Henrique Capriles ellenzéki vezető azt kifogásolta, hogy miközben Maradona baloldalinak mondja magát, és azt állítja, hogy akár katonai egyenruhába is bújna, hogy Hugo Chávez egykori szocialista elnök örökségét megmentse, valójában a milliomosok fényűző életét éli. 

Aki Madurót védi, az jöjjön el Venezuelába. De ne a Miraflores palotába menj, ha Venezuelába jössz! Diego Armando (Maradona) egy ötcsillagos hotelből biztosan a Miraflores palotába menne. Szívesen elvinném Maradonát olyan helyekre, ahol hétköznapi emberekkel beszélhet - mondta a szövetségi államot kormányzó ellenzéki vezető.

Forrás: AFP/Stringer

Maradona korábban is Hugo Chávez és Fidel Castro néhai kubai elnök kitartó támogatója volt, és baráti viszonyt is ápolt velük.

A futballsztár ezekkel a mondatokkal vívta ki az ellenzék bírálatát: 
Ha Maduro parancsba adja, a szabad Venezueláért egyenruhát öltök, hogy az imperializmus ellen harcolhassak. Éljen Maduro! Éljen a forradalom! Éljenek az igazi venezuelaiak, nem pedig azok, akiknek a jobboldalhoz van valami közük. Halálunkig chavisták maradunk."