Ezek miatt panaszkodtak a legtöbbet a turisták

Így beszélnek az emberek a menstruációról szerte a világban kakas
A cseh városiak kiakadtak azon, hogy vidéken minden hajnalban kukorékolt a kakas
Vágólapra másolva!
Volt olyan utas, aki azért követelt kártérítést, mert egy zsiráf megrongálta a kocsiját, vagy mert kenguruval ütközött. Mindez rendben is lenne, ha nem Németországban, vagy Ausztriában történtek volna a kirívó esetek. Volt aki, amiatt tett panaszt, hogy a vidéki nyaralása alatt minden reggel kakaskukorékolásra volt kénytelen ébredni. Cseh turisták nyaralással kapcsolatos panaszait gyűjtöttük össze.
Vágólapra másolva!

A cseh utazási irodák és biztosítók által közétett idei turistareklamációk között akad egy-két „igazi gyöngyszem”. Az egyik cseh házaspár olaszországi nyaralásukból hazatérve arra panaszkodott, hogy a csoportukhoz delegált idegenvezető nem ismerte a helyi közlekedést, így állandóan eltévedtek.

A cseh városiak kiakadtak azon, hogy vidéken minden hajnalban kukorékolt a kakas Forrás: Giphy

Egy másik fiatal városi pár szerint, akik idén a cseh falusi turizmus mellett döntöttek, elviselhetetlen volt számukra, hogy minden hajnalban kakaskukorékolásra kellett ébredniük.

A legtöbb reklamáció természetesen idén is a szállodai szolgáltatásokkal volt kapcsolatos.

- olvasható egy másik bejegyzésben.

Nem árt óvatosnak lenni, ha egy építési felügyelőt nyaraltat az utazási iroda. Ez esetben a kliens azt kifogásolta, hogy a katalógusban 25 négyzetméteres szoba szerepelt.

A nyaralása alatt centire lemérte a szobát, és kiderült, hogy az csak 16 négyzetméter volt. Így visszakövetelte az általa befizetett összeg 34 százalékát.

Akadt, akinek a "Terülj, terülj asztalkám!" is kevés vot. Forrás: Kisgyörgy Éva

Az egyik talán „legaranyosabb reklamáció” a szállodai reggelire vonatkozott. Az utas azt rótta fel a hotelnek, hogy minden reggel ugyanazok az ételek fogadták a svédasztalon. Ezeket a reklamációjában tüzetesen fel is sorolta.

- olvasható a reklamáló levélben.

Egy másik cseh turista hazatérte után a következő panaszt írta az utazási irodájának.

A cseh család és a falánk zsiráf és esete sem mondható mindennapinak. (Képünk illusztráció) Forrás: Youtube/Inside Edition

A cseh biztosítók által közzétett idei kárigényekből is szemezgettünk. Egy család azért kért kártérítést, mert egy zsiráf megrongálta a kocsijukat. A vizsgálatból kiderült, hogy egy Hannover melletti szafari parkban kirándultak, amikor a figyelmeztetés ellenére a nagy hőségben lehúzva hagyták a leparkolt kocsijuk ablakait. Egy arra sétáló zsiráf szemet vetett a hátsó ülésen hagyott almákra. Bedugta a fejét az ablakon, hogy megkaparíntsa a csemegét.

Azonban megriadt, amikor észrevette a visszatérő tulajt. Igen ám, de beakadt a szarva. Rövid tusakodás után kiszabadult, miközben alaposan megrongálta a hátsó ajtót.

A cseh autós kikerülte a jávorszarvast, majd elütötte a medvét. (képünk illusztráció) Forrás: MTI/Veres Nándor

Egy másik cseh autós Norvégiában járt pórul.

Egy útra kiszaladó jávorszarvast próbált kikerülni, amikor a kanyarban megcsúszott, és belerohant a túloldalon cammogó medvébe Szerencsére az állat és a kocsi is karcolásokkal megúszta a karambolt.

Szintén állattal, konkrétan egy kenguruval ütközött egy másik cseh sofőr. Csak épp nem Ausztráliában, hanem Ausztriában, közel a cseh-osztrák határhoz. A bajor kisváros állatkereskedéséből szökött meg az a kenguru, amely váratlanul felugrott a közlekedő cseh kocsira, majd a berepedt szélvédőről lepattant, és „kereket oldott”.

A sofőr sokkot kapott, és vélhetően az erszényes is, amelyet később pár kilométerrel arrébb befogtak.