Vágólapra másolva!
A 14-15 éves korukban teherbe eső tinédzserek életére is drasztikus hatással van, ha arra kényszerülnek, hogy gyermeket szüljenek, de most egészen hihetetlen eset járja be a világsajtót: egy 10 éves indiai kislányt állítólag rendszeresen megerőszakolt egy rokona, és miután teherbe esett, a bíróság nem engedélyezi számára az abortuszt.
Vágólapra másolva!

India északi részén található Chandigarh városa, ahol nem mindennapi eset történt a BBC beszámolója szerint: egy tízéves kislányon a hetedik hónapban vették észre, hogy terhes. Július 28-án az indiai Legfelsőbb Bíróság elutasította az abortuszkérelmet, mert Indiában a huszadik hét után csak akkor engedélyeznek abortuszt, ha az anya életét közvetlen veszély fenyegeti. Az orvosi szakvélemény szerint ebben az esetben a harminckettedik héten az anya és a magzat is egészséges volt.

A kislány, akivel ez az elképesztő eset történt, teljesen átlagos életet él, csendes, félénk, szereti a rajzfilmeket és a fagyit. Mivel nem volt korábban sem sovány, ezért külső jele nem látszott a terhességének. Ezen kívül fogalma sincsen róla, hogy valójában mi történt vele. Az anyja unokatestvére élt vissza a kislány naivitásával, ő jelenleg börtönben van, és majd a bírósági eljárás fog fényt deríteni a részletekre az ügyben. A szülők azt állítják, hogy semmit sem tudtak a többszöri megerőszakolásról. Akkor vitte az anyja orvoshoz, amikor a kislány alhasi fájdalmakra panaszkodott. Még mindig nem tudja, hogy terhes, hanem azt mondták neki, hogy egy duzzanat van a hasában.

A lányok több mint felét zaklatják

Indiában 240 millió 18 év alatti lány él, egy kormányzati felmérésben a megkérdezettek 53,22%-a nyilatkozott úgy, hogy ki volt téve a szexuális zaklatás valamilyen formájának. A bántalmazók nagyjából fele ismerőse, sőt gondozója volt a lányoknak. Indiában minden 155. percben megerőszakolnak egy 16 év alatti lányt, és minden 13. órában egy 10 év alatti gyereket.

Halálbüntetést kapnak a 2012-es indiai csoportos nemi erőszak elkövetői Forrás: AFP/Sajjad Hussain

A sajtó azonban nem foglalkozik a hétköznapok áldozataival, viszont a terhes kislány családjának életét tönkreteszik. Az apa kormányzati alkalmazott, az anya háztartásbeli. Az apa napközben a munkahelyén van, és dühös, mert nem tudja megvédeni a családját az állandó zaklatástól. Elvileg törvény mondja ki, hogy a nemi erőszak áldozatának nevét nem szabad leírni a sajtóban, de róluk már annyi részlet jelent meg, hogy sokan ráismerhetnek a családra. Az apa szerint gátlástalanul üzletet csinálnak az ő tragédiájukból, és hosszú börtönbüntetést érdemel az erőszaktevő.

Indiában minden évben 45.000 nő hal meg szülés közben, 15 évesnél fiatalabb lányok esetében ennek a kockázata két és félszer nagyobb. A 10 évesen teherbe esett kislányt kezelő orvosok császármetszésre készülnek, ha majd szeptemberben eljön az ideje. A család már jelezte, hogy nem kívánja felnevelni a születendő gyermeket, így az állami gondozásba kerül, és lehetséges, hogy majd örökbe fogadja egy olyan család, amelyik semmit nem tud a születésének bizarr körülményeiről.