8 év börtönt kaphatnak Ukrajnában a Scooter tagjai

H.P. Baxxter Scooter
Ma este Scooter-koncert! Exkluzív interjú H.P. Baxxterrel, a Scooter énekesével
Ukrajnában akár 8 évre is ítélhetik a Scooter zenekar tagjait. H.P.Bexter, a banda frontembere (képünkön)egyelőre nem kommentálta az eljárás hírét.
Vágólapra másolva!
Ukrajnában az ügyészség azért indított eljárást a Scooter német technozenekar tagjai ellen, mert pénteken felléptek egy zenei fesztiválon az Oroszország által jogellenesen elcsatolt Krímben - tudatta egy interjúban Ukrajna berlini nagykövete.
Vágólapra másolva!

A Funke Mediengruppe médiacsoportnak adott interjúban Andrij Melnik világossá tette, hogy a német zenekar súlyos jogi következményekre számíthat.

- fenyegetőzött Berlinben az ukrán nagykövet.

A Scooter a Szevasztopolhoz tartozó Balaklavában lépett fel a ZBFest nevű zenei rendezvényen.

Ukrajnában akár 8 évre is ítélhetik a Scooter zenekar tagjait. H. P. Baxxter, a banda frontembere (képünkön) egyelőre nem kommentálta az eljárás hírét. Forrás: AFP/Clemens Bilan

H. P. Baxxter, a zenekar frontembere a múlt hónapban azt mondta: zenélni mennek a Krím-félszigetre, nem pedig politizálni.

Kijev rendszerint kitiltja Ukrajnából azokat, akik jogellenesen látogatnak el az Oroszország által 2014-ben a nemzetközi jog semmibevételével elcsatolt Krímbe, amelyet a nemzetközi közösség továbbra is Ukrajna részének tekint, és elcsatolását semmilyen formában nem ismeri el.

Kijev előre figyelmeztette a zenekart, hogy ha a Krímbe látogatnak, akkor

Ukrajnában akár nyolcéves börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk.