Tudatlan és ideges locsogás Soros blogján - a gazdájuk miatt

2017.08.01. 17:47

Ironikusnak szánt cikket jelentetett meg Soros 444 nevű blogja arról, hogy a Nyelv és Tudomány internetes újság alapján megírtuk: egy algériai migráns 1931-ben kalapáccsal agyonverte Soros György nagybátyját. Az írásnak a blog nem különösebben örült.

A cikk nem lenne különösebben érdekes, az ellenzéki propagandaoldal megkapta az utasítást, ráadásul Soros György blogjáról van szó, mondhatni teszik a dolgukat. Pontosan tudják persze, hogy logikus a kérdés: hogy lehetséges az, hogy valakinek egy migráns agyonveri a nagybátyját, majd egy ilyen családi tragédia után évente egymillió migránst akar Európába betelepíteni és le akarja bontani Magyarországon az országot és az egész Európát védő kerítést. 

Ami érdekesebb, a tudatlanság és Soros mentegetése a látszólag kicsinek és legjelentéktelenebbnek tűnő ügyekben is.

Arról értekezik a blogon az alkotó, hogy 1931-ben nem migráns volt az algériai gyilkos, mert Algéria Franciaország gyarmata volt. A 444 alkotójának polcán nyilván több történelmi tanulmány áll sorban erről a korszakról. Leginkább Serge Berstein és Pierre Milza ötkötetes művét javasoljuk. Sajnos, két kötetet is kézbe kell vennie az alkotónak, az első kötet végét és a második elejét ajánlhatjuk. Nyilvánvalóan ideológiai problémája sem lesz a tudományos munkával, így végképp érdemes forgatnia. Kiderül belőle, hogy 1920 és 1939 között zajlott a "harmadik migránshullám", Algériából Franciaországba, és a bevándorlókat kifejezetten migránsoknak nevezték. Annál is inkább, mert Algéria függetlenné válása után, tehát a hatvanas évektől az algériai bevándorlókat már úgy hívták, hogy immigránsok. Akkor már nem migránsoknak. De 1931-ben természetesen még annak.

A félműveltség mellett vicces Soros múltjának szebbé varázslása is. Azt írja az alkotó, hogy Soros "fiatal szeretőjével való elmérgesedett pereskedése" is közismert. Ha már erről ír a blog, akkor érdemesebb lenne pontosabban fogalmazni. Nem az volt a legérdekesebb az ügyben, hogy a bíróságon csúnyákat mondtak egymásra.

Hanem, hogy a nagy filantróp Soros összeverte a szeretőjét, a nagy emberbarát megvert egy nőt.