Nyolcmilliónál is többen szavaztak Venezuelában

MADURO MOROS, Nicolás
Caracas, 2017. július 31. A Nicolás Maduro venezuelai elnök alkotmánymódosítási törekvéseit ellenző tüntetők egy "Maduro diktátor" feliratú útakadály mögött a nemzeti gárdistákkal való összecsapások során Caracasban 2017. július 30-án, a venezuelai alkotmányozó nemzetgyűlési választások napján. (MTI/EPA/Cristian Hernandez)
Vágólapra másolva!
Több mint nyolcmillió állampolgár vett részt az alkotmányozó nemzetgyűlés tagjainak megválasztásán Venezuelában.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Választási tanács elnöke, Tibisay Lucena úgy tudja, hogy 8 089 320 ember, azaz a választópolgárok 41,53 százaléka ment el szavazni vasárnap.

Egy közvélemény-kutatóintézet szerint

nyomást gyakorolhattak közel 2,6 millió emberre, hogy elmenjen szavazni.

A Nicolás Maduro venezuelai elnök alkotmánymódosítási törekvéseit ellenző tüntetők egy "Maduro diktátor" feliratú útakadály mögött a nemzeti gárdistákkal való összecsapások során Caracasban 2017. július 30-án. Forrás: MTI/EPA/Cristian Hernandez

Az ellenzéki vezető pedig így jellemezte a szavazást:

Több ország, Peru, Argentína, Kanada, Spanyolország, Costa Rica, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Mexikó nem ismeri el a választás eredményét.

2017. július 30-án, a venezuelai alkotmányozó nemzetgyűlési választások napján. Forrás: MTI/EPA/Pascuale Giorgio

Nicolás Maduro pártja 5500 kormpánypárti jelöltet indított az 545 fős alkotmányozó gyűlésbe, hogy újraírják az ország alkotmányát.

- mondta Maduro a választást követően.

Nem meglepő, hogy Maduro harcot említ, hiszen az elmúlt hónapok során egyre brutálisabb és véresebb tilatozások hatalmasodtak el az országban Maduro kormánya ellen. A kormány elleni lázadásoknak már 125 halottja van.