Kamionban magukra hagyott közép-amerikai migránsokat találtak Mexikóban

Amerikai Egyesült Államok Mexikó határ fal
A section of the border fence on the US/Mexico border in Tecate, California on February 14, 2017. Attention Editors, this image is part of an ongoing AFP photo project documenting the life on the two sides of the US/Mexico border simultaneously by two photographers traveling for ten days from California to Texas on the US side and from Baja California to Tamaulipas on the Mexican side between February 13 and 22, 2017. You can find all the images with the keyword : BORDERPROJECT2017 on our wire and on www.afpforum.com / AFP PHOTO / JIM WATSON
Vágólapra másolva!
Közel kétszáz, magára hagyott közép-amerikai migránst találtak szombaton a kelet-mexikói Veracruz államban – közölték a szövetségi állam hatóságai. Egy kamion rakterében voltak, amikor az embercsempészek sorsukra hagyták őket.
Vágólapra másolva!

A veracruzi rendőrség közleménye szerint az Egyesült Államokba igyekvő 178 illegális bevándorlót egy kamion leakasztott rakterében hagyták magukra az embercsempészek. Az otthagyottak végül előbújtak a kamionból, mert éhesek voltak, és gyalog a közeli Tantima városba mentek, ami 500 kilométerre van az amerikai határtól.

Határfal Mexico és az USA között Forrás: AFP/Jim Watson

A mexikói hadsereg egy forrása szerint többségükben felnőtt férfiakról és nőkről volt szó, de a csoportban gyermekek is voltak.

A hatóságok azonnal egy migránsbefogadó központba vitték az illegális bevándorlókat, ahol a rászorulókat orvosi ellátásban részesítették, majd hozzákezdtek a kitoloncolásukhoz szükséges eljáráshoz.

Egy héttel ezelőtt nyolc halottat és további 30 végtelenül kimerült és kiszáradt embert találtak egy leparkolt kamion felforrósodott rakterében az egyesült államokbeli San Antonióban

(Texas állam), a mexikói határ közelében. A teherautóban 38-nál jóval többen lehettek, mivel a térfigyelő kamerák felvételei alapján jó pár autó érkezett, ami sok embert vitt el, de többen beszaladtak a közeli erdőbe, őket helikopterrel keresték.