Októberben kezdődik a per Kim Dzsong Un féltestvérének megölése miatt

Kim Dzsongnam gyilkosság  KIM Dzsong Un, indonéz Siti Aishah, vietnami  Doan Thi Huong, nő ellen Kim Dzsongun észak-koreai diktátor féltestvére, Kim Dzsongnam meggyilkolása
A malajziai rendőrség által 2017. március 1-jén közreadott felvételen a 29 éves vietnami Doan Thi Huongról (b) és a 25 éves indonéz Siti Aishahról. A két nő ellen vádat emeltek a malajziai hatóságok Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvére, Kim Dzsong Nam meggyilkolása miatt. A két nő mérgező folyadékot kent a Kim Csol névre kiállított útlevéllel utazó Kim Dzsong Nam arcába a Kuala Lumpur-i repülőtéren
Vágólapra másolva!
Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un féltestvérét február 13-án mérgezték meg Kuala Lumpur nemzetközi repülőterén.  Az egyik maláj bíró szerint a gyilkossággal vádolt két nő pere októberben kezdődik, és várhatóan két hónapig tart majd.
Vágólapra másolva!

Azmi Ariffin, maláj bíró az amerikai AP hírügynökségnek arról számolt be, hogy egyelőre csak a 29 éves vietnámi Doan Ti Huongot és tettestársát, a 25 éves indonéziai Siti Aisyahot tudják októbertől perbe fogni Kim Dzsong Nam meggyilkolásának vádjával.

A gyanú szerint ugyanis a két vádlottnak volt négy észak-koreai segítőtársa, akik még aznap elrepültek Malajziából.

A bíró hozzátette, hogy a gyilkossági per előreláthatólag két hónapig tart majd, de az év végéig biztos befejeződik. Jóslásokba viszont nem bocsátkozott, hogy milyen ítélet várhat az elkövetőkre.

Viszont belső forrásra hivatkozva több helyi hírügynökség is arról írt, amennyiben a két huszonéves nőre rábizonyítják a gyilkosságot, akkor szinte biztos, hogy kivégzik őket.

A malajziai rendőrség által 2017. március 1-jén közreadott felvételen a 29 éves vietnami Doan Thi Huongról (b.) és a 25 éves indonéz Siti Aisyahról. A két nő ellen vádat emeltek a malajziai hatóságok Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvére, Kim Dzsong Nam meggyilkolása miatt. A két nő idegmérget kent a Kim Csol névre kiállított hamis útlevéllel utazó Kim Dzsong Nam arcába a Kuala Lumpur-i repülőtéren Forrás: MTI/EPA/Malajziai Rendőrség

Az észak-koreai diktátor KimDzsong Un féltestvérét, az egykori nagyvezér Kim Dzsong Il legidősebb fiát, aki idén februárban állítólag hamis útlevéllel menekült el hazájából, Kuala Lumpur repterén a tömegben fogta közre a két vádlott, és egy méreggel átitatott kendővel kenték be az arcát.

Mint kiderült, a törlőkendő az ENSZ által tömegpusztító kategóriába sorolt, VX idegölő méreggel volt átitatva, amely 20 perc alatt végzett Kim Dzsong Nammal.


A maláj hatóságoknak esélyük sem volt megmenteni az észak-koreai diktátor mostohatestvérének életét.

A Kuala Lumpur-i repülőtér kamerái mindent rögzítettek. A vádlottak ügyvédei legutóbb igencsak meglepő sztorival álltak elő. Forrás: Origo

Mivel a reptéri kamerák felvételein jól láthatóak a történtek, a gyilkossággal vádolt nők ügyvédei legutóbb azzal álltak elő, hogy védenceik úgy tudták,

csak egy "kandi kamerás" felvétel szereplői. Állításuk szerint arra kérték fel őket, hogy szórakoztatás céljából vicceljenek meg egy reptéri utast, akiről fogalmuk sem volt, hogy kicsoda, mint ahogy arról sem, hogy a kendőt valódi méreggel itatták át.

Arra a kérdésre, hogy ki, vagy kik voltak a rejtett kamerás felvételek megrendelői már nem kaptak választ a nyomozók, akik szerint megmosolyogtató ez a mese.

Kim Dzsong Un, észak-koreai vezető a mai napig azt sem ismerte el hivatalosan, hogy idén februárban elhunyt volna a féltestvére Kim Dzsong Nam. Forrás: AFP/Ed Jones

Mindenesetre Észak-Korea vezetése visszautasított a gyilkossággal kapcsolatos összes vádat.

Sőt, a mai napig azt sem ismerték el hivatalosan, hogy 2017 február 13-án az észak-koreai vezető Kim Dzsong Un féltestvére lett gyilkosság áldozata Kuala Lumpurban.