Hősként búcsúztatták a bombakereső kutyát

Cena, bombakereső kutya, búcsúztatás
Muskegon, 2017. július 28. Az amerikai tengerészgyalogság szolgálatában álló Cenát, a tízéves fekete labrador kant viszi gazdája, Jeff DeYoung őrvezető Cena búcsúztatásán, mielőtt az állatnál diagnosztizált aggeresszív csontrák miatt elaltattatja őt a Michigan állambeli Muskegonban 2017. július 26-án. (MTI/AP/Muskegon Chronicle/Joel Bissell)
Vágólapra másolva!
Több százan vettek végső búcsút Cenától, aki háromszor is megjárta Afganisztánt az Egyesült Államok tengerészgyalogságának szolgálatában.
Vágólapra másolva!

Hősöknek kijáró búcsúztatót rendeztek a tízéves Cenának, mielőtt elaltatták. A fekete színű labradornál, aki 2014-ben vonult nyudíjba, gyógyíthatatlan

csontrákot diagnosztizáltak.

Gazdája, Jeff DeYoung tizedes szervezte a búcsúztatót, aki 2009-es és 2010-es közös afganisztáni szolgálatuk után 2014-ben örökbe fogadta a kutyát. Cenát később DeYoung segítőkutyájává képezték ki, amikor a férfinál poszttraumásstressz-szindróma jelentkezett.

- mondta DeYoung.

Cenát, a tízéves fekete labradort viszi gazdája, Jeff DeYoung őrvezető Forrás: MTI/AP/Muskegon Chronicle/Joel Bissell

A fiatal tengerészgyalogos elmesélte, annak idején átcipelte a folyókon Cenát és a testével óvta az állatot, amikor a tálibok tüzeltek rájuk. A kutya melegen tartotta őt éjszakánként a sivatagi hidegben és

mellette volt a gyászban, amikor hét bajtársa meghalt.

A szerdai búcsúztató részeként DeYoung még elvitte a kutyáját egy utolsó dzsipes körútra.

A szertartáson részt vettek az amerikai tengerészgyalogság, a michigani rendőrség, a Muskegon megyei rendőrfőnöki hivatal, a városi rendőrség és tűzoltóság emberei. A GoFundMe oldalon adománygyűjtés is indult, hogy sírkövet tudjanak emelni Cenának.