Csúnyán átverték a minisztert az orosz tréfamesterek

Rick Perry texasi kormányzó
Rick Perry, amerikai energiaügyi miniszter azt hitte, hogy az ukrán kormányfővel beszél telefonon. Ígért is neki mindenféle segítséget az oroszokkal szemben.
Vágólapra másolva!
Az amerikai energiaügyi minisztert is átverte a külföldi politikusokat és celebeket rendszeresen lejárató, két hírhedt orosz humorista, Vlagyimir Krasznov és Alekszej Sztoljarov. Rick Perry meg volt győződve róla, hogy az ukrán miniszterelnökkel beszél telefonon, és meg is ígért neki mindenfélét, többek között még több szént.
Vágólapra másolva!

Az ominózus telefonbeszélgetés még július 19-én történt, de a washingtoni energiaügyi minisztérium csak kedd esti közleményében ismerte el a történteket, miután az egyik hírportál nyilvánosságra hozta a telefonbeszélgetést.

Rick Perry, amerikai energiaügyi miniszter azt hitte, hogy az ukrán kormányfővel beszél telefonon több mint 20 percen át. Ígért is neki mindenféle segítséget az oroszokkal szemben. Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A minisztérium szóvivője közleményében elismerte, hogy Rick Perry energiaügyi minisztert "csőbe húzták" a hírhedt orosz komikusok, Vlagyimír Krasznov és Alekszej Sztoljarov.

- olvasható a nyilatkozatból. Mint kiderült Rick Perry volt texasi kormányzó, a 2016-os elnökválasztás egyik jelöltje, annak tudatában, hogy az ukrán miniszterelnökkel értekezik telefonon, július 19-én este 22 percen át sok mindenről beszélt. Például arról, hogy nagyon szívesen növelik az Ukrajnába irányuló amerikai szénexportot. Ezen túl szó volt még az Oroszország elleni szankciókról, az ukrán olaj- és gázipar fejlesztéséhez adandó segítségről, és a párizsi klímaegyezményről is.

Volodimir Hrojszman, ukrán kormányfő nevében beszélgetett telefonon hosszasan a két orosz tréfamester az amerikai energiaügyi miniszterrel. Forrás: AFP//Genya Savilov

Krasznov és Sztoljarov korábban becsaptak már több külföldi politikust és hírességet. Az egyik legemlékezetesebb esetük Elton Johnnal volt 2015-ben.

Elton Johnt brit énekest 2015 szeptemberében verték át a hírhedt orosz viccmesterek. Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Jean-Luc Thibault

A brit világsztár korábban hazai újságíróknak azt mondta, szívesen találkozna Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy megvitassa vele az orosz homoszexuálisok és leszbikusok jogait.

Az orosz tréfamesterek rá nem sokkal fel is hívták Eltont. Krasznov magát Putyinnak, Sztoljarov pedig magát tolmácsnak kiadva 11 percen át beszélgettek vele arról, hogy ellátogathat Moszkvába, részt vesz az ottani melegfelvonuláson, és találkozhat az orosz államfővel is.

Az átverésre úgy derült fény, hogy Putyin szóvivője hírügynökségeknek nyilatkozva kijelentette, Putyin soha nem hívta fel az énekest, aki szerinte átverés áldozata lett. Krasznov és Sztoljarov pedig megerősítette, hogy ők követték el a csínyt.