Megkéselte a fegyverbolt eladóját, a másik alkalmazott lelőtte a támadót

Brutálisan végzett 2 nővel egy brit bankár Rurik Jutting
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A prágai rendőrség egyszerre nyomoz rablási és gyilkossági kísérlet miatt, miután tegnap dél körül egy fegyverbolt eladónője lelőtte azt a férfit, aki késsel támadt a kollégájára. Az elkövető pár órával a kórházba szállítás után meghalt.
Vágólapra másolva!

Prága belvárosában az Opletalove utcai fegyverkereskedésben hétfőn dél körül dördült el a halálos lövés. A rendőrség szerint egy 31 éves férfi, miután bement a fegyverboltba késsel súlyosan megsebesítette az eladót. Ezek után a pultos férfi kolléganője meglőtte a támadót, akit szintén súlyos sérüléssel vittek kórházba, ahol pár órával később meghalt. Ján Danek, a Prágai Rendőrkapitányság szóvivője közölte, hogy

a fegyverbolt eladónője ellen, mivel szintén életveszélyben volt, és jogos önvédelemből használta a pisztolyt, nem indítottak eljárást.

A késes támadó pár órával a kórházba szállítás után belehalt lőtt sérülésébe. Képünk illusztráció Forrás: AFP/Anthony Wallace

- tette hozzá Danek.

Mint kiderült a késes férfi nem volt ismeretlen a cseh hatóságok előtt, ugyanis korábban már volt büntetve kábítószerfogyasztás, rablás és más erőszakos cselekmények miatt.

Az áldozatot, a 44 éves eladót tegnap este megműtötték a prágai katonai kórházban, és az orvosa szerint már túl van az életveszélyen.