Láncfűrésszel támadt járókelőkre egy férfi Svájcban, ketten életveszélyben

Vágólapra másolva!
Az egyik békés svájci kisváros, Schaffhausen történelmi városrészében, ahol leginkább turisták vannak, egy nagydarab férfi egy láncfűrésszel rátámadt a járókelőkre.
Vágólapra másolva!

Öt embert megsebesített, közülük ketten életveszélyben vannak. A láncfűrészes férfi beugrott egy autóba és elmenekült, azóta egy Volkswagent üldöz az egész svájci rendőrség. És hamarosan a német is, mert a kisváros a svájci-német határon van. Az első vélemények szerint nem terrortámadás volt, de egyes francia lapok nem zárják ki ennek a lehetőségét sem.

Ami biztosnak tűnik: a férfi közel kétméter magas, kopasz és szakállas.

A francia hírügynökség, az AFP nem sokkal ezelőtt azt írta, hogy a támadás egy szociális segélyközpontban kezdődött, ott vette elő a férfi láncfűrész és vágott bele két dolgozóba. Majd kirohant az utcára, és járókelőket kezdett vagdosni a bekapcsolt láncfűrésszel.

Később a svájci újságok úgy pontosítottak, hogy egy biztosítótársaság épületében kezdődött a láncfűrészes támadás, és az egészségbiztosításával kapcsolatban veszett össze két dolgozóval. Ők ketten sérültek meg nagyon súlyosan. Most már tudják a férfi nevét is, Franz Wrousis-nek hívják, 51 éves és hajléktalan. A közeli erdőkben él állítólag.

Ha újabb részletet megtudunk a láncfűrészes támadásról, természetesen azonnal megírjuk. Egyelőre továbbra sem találják, bár katonai helikopterekkel is keresik.