Vilmos és Harry: Örökké bánni fogjuk, hogy olyan gyorsan letettük az utolsó telefont

News, Hogy micsoda? Károly herceg kiszolgáltatta a sajtónak fiait, Vilmost és Harryt
(L-R) Britain's Prince Harry and Prince William, Duke of Cambridge, listen as their father Britain's Prince Charles, Prince of Wales, speaks at the Illegal Wildlife Trade Conference at Lancaster House in London on February 13, 2014. Representatives from more than 40 countries gathered in London aiming to agree a landmark global declaration on the illegal wildlife trade in elephants, rhinos and tigers, with all eyes on securing China's participation. Prince Charles, his son Prince William and the British government were hosting the international conference aimed at improving law enforcement in the mainly African countries where poaching is rife, and at stemming growing demand in Asia. AFP PHOTO / POOL / JOHN STILLWELL
Vágólapra másolva!
Valószínűleg egész életemben bánni fogom, hogy az az utolsó telefonbeszélgetés milyen rövid volt – mondta Harry herceg abban a műsorban, amelyben édesanyja, a néhai Diana hercegnő halálának közelgő huszadik évfordulója alkalmából beszélt emlékeiről bátyjával, Vilmossal együtt.
Vágólapra másolva!

Az ITV brit kereskedelmi tévétársaság a 35 éves Vilmossal és a 33 éves Harryvel készített interjút. A hétfő este képernyőre kerülő, egyes részleteiben már vasárnap ismertetett programban Vilmos (Diana és Károly trónörökös elsőszülött fia, az Egyesült Királyság majdani uralkodója) azt mondta, most utoljára beszélnek ennyire részletesen a nyilvánosság előtt édesanyjukról.

Forrás: AFP/John Stillwell

Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én halt meg egy párizsi autóbalesetben.

Vilmos és Harry azt mondta, Diana halálának napján nagymamájuk, II. Erzsébet királynő nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában voltak több unokatestvérükkel együtt.

A kép 1995-ben készült Vilmos születésnapján Forrás: AFP/Johnny Eggitt

Édesanyjuk aznap felhívta őket, de Harry szerint mindketten alig várták, hogy letehessék a telefont. Azt mondta, gyerekként soha nem szeretett telefonon beszélni a szüleikkel. Szerinte ugyanis túl sokszor csak telefonon beszéltek velük.

- mondta Harry.

Forrás: AFP/Justin Tallis

Vilmos azt mondta, nagyon nagy teher az ő lelkén is az az utolsó telefonhívás:

Vilmos herceg elmondta, hogy gyerekeivel, a 4 éves György herceggel és a 2 éves Charlotte hercegnővel (akinek egyik keresztneve Diana)

minden lehetséges alkalommal beszélget "Diana nagyiról", mert szeretné, ha édesanyja emlékét az unokák is őriznék.

Forrás: Getty Images

Harry nemrég egyedül is beszélt fájdalmáról. Egy néhány héttel ezelőtti interjúban azt mondta, édesanyja halála után csaknem két évtizedig küszködött a magába fojtott gyásszal, az ezzel járó agresszióval, egészen addig, amíg végül lelki segélyre szorult.

12 éves volt Harry, mikor elveszítette az édesanyját Forrás: AFP/Thomas Coex

A The Daily Telegraph című konzervatív brit napilapnak azt mondta, Diana húsz évvel ezelőtti halála után egészen a legutóbbi időkig minden érzelmét magába temette, de ennek igen súlyos hatása volt munkájára, magánéletére, sőt mentális állapotára is.

- mondta Harry. Mint fogalmazott, az ebből eredő belső agressziója néha odáig fajult, hogy legszívesebben orrba vert volna valakit.

Harry és Vilmos a tragédia közelgő huszadik évfordulójára szobrot állíttat édesanyjuk emlékére.

Forrás: Northfoto

A szobor Diana egykori, Vilmos és Harry jelenlegi londoni rezidenciája, a Kensington-palota parkjának nyilvánosan látogatható részén áll majd.

Diana emlékére eddig egy nagyobb emlékmű készült, egy rendhagyó kivitelezésű szökőkút, amelyet a londoni Hyde Parkban építettek, és II. Erzsébet királynő avatta fel 2004 nyarán. Ez az alkotás azonban nem nyerte el a brit sajtó és a közönség tetszését, ráadásul tervezési problémák miatt többször is át kellett alakítani.