A palesztinok megszakítják kapcsolataikat Izraellel

Jeruzsálem, fémdetektoros kapuk, Mecsetek tere
Jeruzsálem, 2017. július 21. Palesztinok imádkoznak Jeruzsálem óvárosában, amikor megtagadják az al-Aksza mecsethez vezető utaknál telepített detektoros kapuk használatát 2017. július 21-én. Az izraeli hatóságok biztonsági korlátozásokkal készültek pénteki muzulmán imákra Jeruzsálemben: csak az ötven évesnél idősebb férfiak imádkozhatnak ezen a pénteken a Mecsetek terén lévő al-Aksza mecsetnél, ahová múlt vasárnap óta nem hajlandóak bemenni a hívők a fémérzékelő ellenőrző kapuk miatt. Az izraeli hatóságok a múlt pénteki, két izraeli rendőr életét kioltó, és a Mecsetek teréről indított merényletet követően vezették be az új biztonsági intézkedést. (MTI/EPA/Abir Szultan)
Vágólapra másolva!
Mahmúd Abbász palesztin elnök bejelentette: minden szinten megszakítják a kapcsolatokat Izraellel a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél bevezetett új biztonsági előírások miatt.
Vágólapra másolva!

A Palesztin Hatóság elnöke közölte, hogy a kapcsolatokat nem veszik fel mindaddig, amíg Izrael vissza nem vonja az új szabályokat.

Palesztinok imádkoznak Jeruzsálem óvárosában, amikor megtagadják az al-Aksza mecsethez vezető utaknál telepített detektoros kapuk használatát Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

Jeruzsálemben és a megszállt területen három palesztin halt meg pénteken a biztonsági kapuk miatt kialakult feszült helyzetben. A Mecsetek terén a rendvédelmi erők és a palesztinok közötti összecsapásokban kétszázan megsebesültek.