Halálos áldozatokat követelt a tegnapi venezuelai tüntetés

MADURO MOROS, Nicolás
Caracas, 2017. július 19. A Nicolás Maduro venezuelai elnök alkotmánymódosítási törekvéseit ellenző tüntetők felgyújtott autógumikkal lezárnak egy utat Caracasban 2017. július 18-án. A venezuelai ellenzék július 20-ára 24 órás, általános sztrájkot hirdetett. (MTI/EPA/Miguel Gutierrez)
Vágólapra másolva!
Több millióan csatlakoztak a tegnapi, Nicolas Maduro elleni tüntetésekhez, többen meghaltak. 
Vágólapra másolva!

Az ellenzékiek előrehozott választásokat és Maduro lemondását követelték. Szerintük Maduro lépésenként diktatúrát épít fel az országban, amelyben így is

hatalmas gazdasági válság és éhezés uralkodik.

A tüntetés nem zajlott bonyodalmak nélkül. A tömeg nem csak felvonult, hanem el is barikádozta az utakat.

A tüntetők Molotov-koktélokat készítettek és dobálták a hatóságok irányába.

Azok pedig könnygázt vetettek be, sőt

tüzet is nyitottak a tüntetőkre.

Nicolás Maduro venezuelai elnök alkotmánymódosítási törekvéseit ellenző tüntetők felgyújtott autógumikkal lezárnak egy utat Caracasban Forrás: MTI/EPA/EFE/Miguel Gutierrez

A fővárosi, caracasi összecsapásban egy ember, egy másik városban, Valenicában két ember halt meg. 360 embert őrizetbe vettek a hatóságok.

Április óta

legalább 100 ember halt meg a demonstrációk alatt.

A tünetést követően az olyan nagyhatalmak, mint Franciaország, Kolumbia, Egyesült Államok, az Európai Unió, sürgetni kezdték a venezulai kormányt, hogy minél korábban tartsák meg az előre hozott választásokat. A nagyhatalmak leginkább a július 30-i dátumot szorgalmazták. De Maduro ismét határozottan ellenkezett.

Egy televíziós interjújában azt nyilatkozta a tüntetés után: