Migránsok szexuálisan zaklattak fesztiválozókat

Vágólapra másolva!
Zavargásba torkollt egy szabadtéri fesztivál a hét végén a németországi Schorndorfban. A fesztiválon szexuális zaklatások is történtek, amelyekkel kapcsolatban migránsok ellen is indultak eljárások, hasonló eset történt egy másik kisvárosban, Böblingenben is.
Vágólapra másolva!

Több ember is megsérült a zavargásokban

A Baden-Württemberg tartományi Schorndorfban a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság hétfői jelentése szerint a hagyományos nyári fesztiválon többnyire fiatal felnőttek

palackokkal dobálták meg a rendőröket, és amikor egy feltételezett támadót őrizetbe akartak venni,

rá is rontottak a rendőrökre. A vasárnapra virradó éjjeli összecsapásban több ember megsebesült és több rendőrautóban kár keletkezett.

Több szexuális zaklatás is történt

Az ingyenes szabadtéri fesztiválon több szexuális zaklatás történt. Rendőrségi adatok szerint szombaton

három afganisztáni menedékkérő körbevett és molesztált egy 17 éves lányt.

Pénteken három szexuális zaklatásról tettek bejelentést, az egyik esetben egy iraki gyanúsított ellen indult eljárás.

Frissen érettségizett diákokhoz csapódtak a migránsok

Matthias Klopfer polgármester az SWR-nek elmondta, hogy a szombat éjjeli zavargásban résztvevő nagyjából ezer fős tömeg többnyire frissen érettségizett fiatalemberekből és diákokból állt. Éjfél után migrációs hátterű emberek csapódtak hozzájuk.

A polgármester bírálta a rendőrség eljárását. Mint mondta, a korábbi nyári fesztiválok alkalmával a rendőrség éjfél előtt kiürítette a városi kastély parkját, de ez az idén elmaradt. Egy rendőrségi szóvivő az SWR-nek azt állította, hogy a randalírozó csoportban a migránsok aránya 50 százalék alatt volt. A rendbontás legfőbb kiváltó oka a fiatalok alkoholfogyasztása volt - tette hozzá. Kiemelte, hogy

a rendőrök elleni erőszak "rémisztő" mértéket öltött.

A rendőrség vasárnap este megerősített egységekkel vonult ki a rendezvény biztosítására. Az éjszaka nyugodt volt, az erősítésként kivezényelt munkatársakat már éjfél előtt haza lehetett küldeni.
A fesztivál keddig tart a nagyjából 40 ezer lakosú településen. Arról napközben döntenek, hogy az utolsó este nyugalmáról miként gondoskodnak - mondta a szóvivő.

Nem csak a fesztiválon molesztáltak

Hasonló eset történt az ugyancsak baden-württembergi Böblingenben. A Die Welt című lap a hírportálján hétfőn azt írta, hogy az egykori böblingeni repülőtéren rendezett fesztivál területe mellett

szombat este összeverekedett egy csoport fiatal, ittas afgán menedékkérő.

Amikor pedig a rendőrök szétválasztották őket és két agresszív fiatalembert megbilincseltek, jelentkezett náluk több fiatal nő, akiket elmondásuk szerint

molesztált és sértegetett az afgán csoport két tagja.


Egy rendőrségi szóvivő a Die Weltnek hétfőn elmondta, hogy eddig öt fiatal nő tett bejelentést arról, hogy a két afgán férfi zaklatta őket, valamennyien 17 és 19 év közöttiek.