Külföldi turistákat késeltek meg egy egyiptomi üdülőhelyen

Hurghada, 2017. július 14. Mentőautók az egyiptomi fővárostól, Kairótól délre levő Hurghada tengerparti üdülőhelyen történt késelés helyszínén 2017. július 14-én. A támadó hat külföldi nőt sebesített meg, két német áldozat életét vesztette, a merénylőt elfogták. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Hat turistát megkéseltek pénteken egy kelet-egyiptomi üdülőhelyen, biztonsági és orvosi források szerint két német állampolgár meg is halt.
Vágólapra másolva!

A késes támadás Hurghada üdülőhelyen történt.

A támadót elfogták,

kihallgatása jelenleg is tart - közölte a belügyminisztérium. A férfi gyaníthatóan egy közeli nyilvános strandról úszott át a város egyik szállodájához tartozó területre.

Mentőautók, Kairótól délre levő Hurghada tengerparti üdülőhelyen történt késelés helyszínén. Forrás: MTI/EPA/-------------------

A belügyminisztérium közlése szerint

a késelő hat nőt sebesített meg,

valamennyien külföldiek. Halálos áldozatokról a tárca hivatalosan nem adott hírt, és egyelőre a sérültek állampolgárságát sem közölte.

Az első hírek szerint ukránok voltak a halálos áldozatok, de később a helyi biztonsági hatóságok azt közölték, hogy két német nő vesztette életét a népszerű Zahabia hotelben, ahol a támadó két cseh turistát is megsebesített. Az áldozatok arcát, nyakát és lábát vágta meg a támadó.

Más források szerint, a négy sebesült közül három szerbiai, egy pedig lengyel - erről ír a Mirror .

Egy szemtanú azt mesélte, hogy a támadó miután nyakon szúrta az egyik turistát azt mondta,

A tanú szerint a támadó egy húszas évei közepén járó fiatal férfi volt, körülbelül 180 centiméter magas, farmert és fekete pólót viselt - adta hírül az Egypt Independent.

A férfi a támadás után megpróbált úszva elmenekülni, de a rendőrök a szálloda egyik csónakjával utolérték és elkapták.

A helyi média szerint továbbra is nagy a rendőri jelenlét a szállodában, illetve az egyok közeli strandon.

Nem tudni magyar áldozatról

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte, a kairói magyar nagykövetség figyelemmel követi az eseményeket, magyar érintettről nem tudnak, sem az egyiptomi rendőrségtől, sem utazási irodától nem érkezett ilyen jelzés.

Korábban rendőröket lőttek le Kairó közelében

Pár órával korábban fegyveresek támadtak meg egy ellenőrző pontot Kairó közelében, Gizában. A támadásban öt rendőr meghat. Egyelőre nem tudni, hogy a támadások között van-e összefüggés.

Badrasin, 2017. július 14. Az egyiptomi biztonsági erők tagjai helyszínelnek egy ellenőrzőpontnál, a Gizától délre fekvő Badrasin település közelében, ahol fegyveresek tüzet nyitottak az ott tartózkodókra. Forrás: MTI/EPA/Mohamed Aszad

Hurghadában 2016 januárjában két, lőfegyverrel, késsel és egy robbanómellénnyel felszerelkezett férfi rontott be egy szállodába, ahol három külföldi turistát megsebesítettek. A támadók gyaníthatóan az Iszlám Állam dzsihadista csoport szimpatizánsai voltak.