Zavargások voltak Szalonikiben Juncker látogatása alatt

JUNCKER, Jean-Claude
Szaloniki, 2017. július 13. Rohamrendőrök csapnak össze a Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének látogatását ellenző tüntetőkkel Szalonikiben 2017. július 13-án. A görög kikötővárosban tüntetők egy koncertterembe próbáltak bejutni, amelyben Juncker az este folyamán a szaloniki egyetem díszdoktori címét készül átvenni. (MTI/EPA/Szotirisz Barbaruszisz)
Vágólapra másolva!
Zavargások voltak Szalonikiben Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének a görög városban tett csütörtöki látogatása alatt.
Vágólapra másolva!

A görög kikötővárosban tüntetők egy koncertterembe próbáltak bejutni, amelyben Juncker az este folyamán a szaloniki egyetem díszdoktori címét készül átvenni.

Szaloniki, 2017. július 13. Rohamrendőrök csapnak össze a Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének látogatását ellenző tüntetőkkel Szalonikiben Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Szotirisz Barbaruszisz

A rendőrség különleges egységei könnygázzal oszlattak

- jelentette a Szkai görög tévécsatorna. A jelentős részben baloldali tiltakozó csoportok aktivistái "Juncker nem kívánatos" feliratú transzparenseket lengettek.

A tiltakozók egyebek mellett olyan privatizálások ellen tüntettek, amelyeket az eladósodott Görögországnak a nemzetközi hitelezői nyomására kell végrehajtania.

Szaloniki, 2017. július 13. Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Szotirisz Barbaruszisz

Juncker látogatását és a rendezvényt a rendőrség nagy erőkkel biztosítja.
Az Európai Bizottság elnöke később Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel is találkozik.