Az egyiptomi egyházak felfüggesztették a zarándoklatokat

Vágólapra másolva!
Az egyiptomi egyházak felfüggesztették a zarándoklatokat és rendezvényeket
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi egyházak biztonsági megfontolásokból felfüggeszették július és augusztus hónapokra a zarándoklatokat és rendezvényeket. Iszhák Ibrahim aktivista és egyházkutató számolt be az egyiptomi kopt és a kisebb anglikán, valamint katolikus közösségek döntéséről. Az egyház úgy döntött, hogy felfüggeszt minden utazást és konferenciát annak érdekében, hogy a biztonsági szolgálatok akadálytalanul láthassák el dolgukat.

Az egyházakat a biztonsági erőknek a dél-egyiptomi Aszjútban ezen a héten tartott tanácskozásán figyelmeztették arra, hogy az iszlamista szélsőségesek merényleteitől kell tartani.

A hadsereg páncélozott járművekkel, katonákkal és mesterlövészekkel fogja biztosítani a monostorokban tartott vallási fesztiválokat a következő hetekben. A tevékenységek felfüggesztése és a hadsereg erőinek mozgósítása a monostorok védelmében ráirányítja a figyelmet az egyiptomi keresztény kisebbség sebezhetőségére egy olyan időben, amikor Abdel-Fattáh esz-Szíszi elnök kormánya iszlamista szélsőséges lázadást igyekszik leverni a Sínai-félszigeten. Az egyiptomi lakosság mintegy 10 százaléka kopt vallású, akik a közelmúltban több véres merénylet célpontjai voltak.