Katonákat késelt meg egy migránsbanda a luxusnyaralóhelyen

Montpellier
Vágólapra másolva!
Montpellier az egyik legszebb és a bűnügyi statisztikák szerint az egyik legnyugodtabb város Franciaországban. Közel a tengerhez, a város egyik része kifejezetten luxusüdülőhelynek számít. Itt sétált két katona hétfő hajnalban. Civilruhában voltak, egyébként a terrorelhárító osztagban szolgálnak. Őket tartják a legjobban kiképzett katonáknak Franciaországban, a Sentinelle tagjait. 15 bűnözővel szemben viszont természetesen ők is tehetetlenek.
Vágólapra másolva!

A város térfigyelő kamerája szerint 15, mint később kiderült, albán migráns körbevette a katonákat, cigarettát kértek tőlük, majd az egyiket leütötték, a másikat pedig

egy késsel össze-vissza szurkálták. Minden ok nélkül.

Egy közelben levő másik katona segíteni próbált, de a torkához egy kést tartottak, és valamelyest még bele is vágtak a nyakába.

Forrás: Origo

Ezután a migránsbanda otthagyta a katonákat. Akit összeszurkáltak, életveszélyesen megsérült, de csütörtök estére már jobban lett, az orvosok szerint túl fogja élni a támadást. A banda - egy másik térfigyelő kamera szerint -

fél órával később néhány fiatalba is belekötött a város másik részén, őket megverték.

Hiába a felvételek, a Le Midi Libre regionális újság szerint a rendőrség nem találja őket. Montpellier-ben pedig attól tartanak, hogy Marseille-hez és Toulouse-hoz hasonlóan az ő városukban is borzalmas lesz a közbiztonság.