Állítólag félreértelmezték az új szerb miniszterelnöknő nyilatkozatát

új szerb miniszterelnök asszony, Ana Brnabic
Ana Brnabic szerb kormányfő szerint az amerikai hírportál félremagyarázta a nyilatkozatát.
Vágólapra másolva!
Ana Brnabic szerb miniszterelnök szerint a Bloomberg amerikai hírügynökség rosszul értelmezte az Európai Unióval és Oroszországgal fenntartott kapcsolatra vonatkozó kijelentését, amikor azt írta, "ha választania kell Moszkva és az EU között, Szerbia az utóbbit fogja választani". Állítása bizonyítékaként az interjú átiratát átadta Oroszország belgrádi nagykövetének.
Vágólapra másolva!

A helyi sajtó szerint még Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök is kénytelen volt megszólalni az ügyben, azaz próbálta tompítani a miniszterelnök állítólagos kijelentését.

- fogalmazott a szerb államfő.

Ana Brnabic szerb kormányfő szerint az amerikai hírportál félremagyarázta a nyilatkozatát. Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

A szerb sajtóban kedden jelent meg a mindössze egy hete hivatalba lépett szerb kormányfő Bloombergnek adott interjúja, amelyben arról beszélt, hogy Szerbia célja egyértelműen az európai uniós tagság, de hagyományosan jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal.

Szerbia első női miniszterelnöke szerint ez az a mondat, amely pontatlanul jelent meg a Bloomberg interjújában.

Ana Brnabic mindazonáltal a szerb újságíróknak nem mondta el, pontosan hogyan is fogalmazott, illetve mire gondolt.

A szerb sajtó szerint mindenesetre gyanús, hogy a kormányfő magyarázkodása után Ivica Dacic külügyminiszter azonnal kijelentette: