Olaszország továbbküldené a migránsokat

Vágólapra másolva!
A migránsok azonosítására Olaszországban újabb hat regisztrációs központ nyílik meg – jelentette be Marco MInniti belügyminiszter. Olaszország továbbra is azt követeli, hogy rajtuk kívül más európai ország is segítse a migránsokat.
Vágólapra másolva!

A római kormány tárgyalni kezdett a Frontex európai határ- és partvédelmi ügynökséggel arról, hogy a Földközi-tengeren szolgáló hajói Olaszországon kívül, más országba is szállítsanak migránsokat.

2015-től négy olaszországi regisztrációs központban végezték eddig a migránsok azonosítását. Most viszont a belügyminiszter bejelentése szerint további

hat hot spotot nyitnak meg az ország déli részén, a gyorsabb és hatékonyabb ellenerőzés érdekében.

Az új hot spotok megnyitásával azt akarják bebizonyítani az Európai Uniónak, hogy Olaszország minden tőle telhetőt megtesz a Földközi-tengerről érkezők azonosítására. A belügyi tárca vezetője továbbra is azt szándékozik elérni, hogy a mentőhajók ne csak Olaszországba vigyék a mentett embereket. Ennek érdekében tárgyalni kezdett a Frontexxel, mégpedig a Triton-művelet felülvizsgálásáról.

A Triton-művelet 2014-ben indult, aminek célja, hogy a mediterrán régió középső térségében korlátozza az Európai Unió felé áramló illegális bevándorlást. Ebben a műveletben mindössze 16 tagállam vesz részt, akik 11 hajóval dolgoznak a tengeren. Olaszország pedig

azt követeli, hogy a Triton nem olasz hajói a saját térségükbe szállítsák a migránsokat.