Már kilencven áldozata van a venezuelai tüntetéseknek

MADURO MOROS, Nicolás
Caracas, 2017. május 21. Tüntetők autógumikat gyújtanak fel a Nicolás Maduro venezuelai elnök szocialista kormánya elleni tiltakozáson Caracasban 2017. május 20-án. Az ötvenedik napja kezdődött kormányellenes tüntetéseken a rendfenntartók és a tüntetők közötti összecsapásokban eddig legkevesebb 47-en vesztették életüket. (MTI/EPA/Cristian Hernandez)
Vágólapra másolva!
Negyedik hónapja tartanak a rendszerellenes tüntetések Venezuelában, eddig kilencvenen haltak meg a demonstrációkban, és közel négyezer embert őrizetbe vettek a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Venezuelának vannak a legnagyobb olajtartalékai a világon, az olajárak zuhanása és a rossz gazdálkodás miatt most mégis

súlyos gazdasági válság sújtja.

Elfogyott az élelem, gyógyszerhiány van, ezért egyre több gyerek hal meg az országban.

Negyedik hónapja, hogy

új választásokat követelnek

a venezuelaiak, mert a legfelsőbb bíróság megpróbálta kiterjeszteni Nicolás Maduro államfő jogköreit, és korlátozni az ellenzéki többségű parlament hatásköreit. Maduro saját kezűleg akarta megoldani a válságot, az ellenzék ezért azzal vádolja, hogy diktatúrát akar kiépíteni.

Tüntetők autógumikat gyújtanak fel a Nicolás Maduro venezuelai elnök szocialista kormánya elleni tiltakozáson Caracasban Forrás: MTI/EPA/EFE/Cristian Hernandez

Április óta 3616 tüntetőt vettek őrizetbe, közülük 452 embert állítottak katonai bíróság elé, és 438 embert "politikai fogolynak" tart a szervezet – összegezte Alfredo Romero, a Venezuelai Büntetőjogi Fórum nevű civil jogvédő szervezet vezetője.