A német kancellár és a dél-koreai elnök szigorúbb szankciókat sürget

MERKEL, Angela; MUN Dzse In
Berlin, 2017. július 5. Angela Merkel német kancellár és Mun Dzse In dél-koreai elnök kezet fog a berlini kormányfői hivatalban tartott sajtótájékoztatójuk végén 2017. július 5-én. (MTI/AP/Michael Sohn)
Vágólapra másolva!
Észak-Korea nagy veszélyt jelent a világbékére
Vágólapra másolva!

Szigorúbb szankciókat sürgetett az interkontinentális ballisztikus rakétatesztet végrehajtó Észak-Korea ellen Angela Merkel német kancellár és Min Dzse In dél-koreai elnök. A megbeszélés előtt Merkel hangsúlyozta Észak-Korea nagy veszélyt jelent a világbékére. A kancellár elmondta: Most arról kell beszélnünk, hogyan lehetne a legmegfelelőbb módon reagálni, a szankciók növelésével, hogy az Észak-Koreára történő nyomás fenntarthatóó legyen. Phenjannak fel kell hagynia a nemzetközi jogba ütköző nukleáris- és rakéta programjával.

Mun Dzse In Phenjan rakétatesztjét provokációnak nevezte, ami az egész világra veszélyt jelent, és a konfliktus békés rendezésénél számít Merkel személyes támogatására.

mondta a dél-koreai államfő Frank-Walter Steinmeier német elnökkel folytatott megbeszélésen. Fennáll a fegyveres konfliktus lehetősége, tekintettel arra, hogy Phenjan továbbra is a feszültség fokozására törekszik nukleáris-és rakétatesztjeivel. Merkel és Mun a G20 csoport pénteken kezdődő G20 csoport csúcstalálkozóját készíti elő Berlinben.

Berlin, 2017. július 5. Angela Merkel német kancellár és Mun Dzse In dél-koreai elnök Forrás: MTI/AP/Michael Sohn