60 ezer orosz katona van az ukrán területeken

Vágólapra másolva!
Több mint 60 ezer orosz katona tartózkodik az Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten- jelentette ki Ivan Rusznak, az ukrán védelmi miniszter első helyettese.
Vágólapra másolva!

A védelmi miniszter szerint a Donyec-medencében a kelet-ukrajnai szakadár fegyveres csapatok túlnyomó többségében az orosz fegyveres erők katonái.

Rusznak arról is beszámolt, hogy a több mint három éve tartó konfliktus eddig mintegy

50 milliárd dollár anyagi kárt okozott az országnak energetikai, közlekedési, szociális és más infrastrukturális létesítmények megrongálódásával vagy megsemmisülésével.

Továbbá arról is szó esett, hogy az elmúlt napban újabb két ukrán katona meghalt, három pedig megsebesült a tűzszünet alatt. A szakadárok ugyanis az elmúlt 24 órában mindössze 22-szer tüzeltek az ukrán katonák állásaira.

Az ukrán katonák a saját testi épségük érdekében kénytelenek voltak viszonozni a támadást.

Az ukrán fegyveres erők az elmúlt napban 23-szor sértették meg a tűzszünetet. Eduard Baszurin szakadár vezető arról számolt be:

állítólag megakadályoztak egy terrorcselekményt, amit szerinte az ukrán titkosszolgálatok szerveztek meg: Donyeck egyik utcáján robbanószerkezetet találtak, amelyet hatástalanítottak.