Újabb részletek derültek ki a tatárföldi buszbalesetről

Zainszk, 2017. július 2. A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott képen egy busz roncsa 2017. július 2-án, miután az éjjel a jármű összeütközött egy pótkocsis teherautóval a tatárföldi Zainszk városának közelében. Tizenhárom ember életét vesztette, tizenöt megsérült. (MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)
Vágólapra másolva!
Tizennégy ember, köztük két gyerek meghalt, és tizenketten megsérültek abban a buszbalesetben, ami vasárnapra virradó éjjel történt az oroszországi Tatárföldön.
Vágólapra másolva!

Teljesen kiégett a busz

A hatóságok közlése szerint a baleset helyi idő szerint röviddel éjfél után történt Zainszk város közelében, Moszkvától mintegy ezer kilométerre keletre.

A busz egy pótkocsis teherautóval ütközött össze, felborult, majd kigyulladt és teljesen kiégett.

Forrás: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek

Az első jelentések szerint a busz sofőrje előzés közben feltehetően elvesztette uralmát a kormány felett, de nem tudni pontosan, hogyan történt az ütközés, a vizsgálatok még folynak. A Rosszija 24 hírtelevízió később azt a változatot ismertette, amely szerint az autóbusz jobb első kereke az ütközés következtében leszakadt, ezért borult fel a jármű.

14 ember halt meg a tragédiában

A helyi rendőrségi jelentések szerint a buszban 29 ember utazott a vezetővel együtt,

tizennégy holttestet húztak ki a busz roncsai közül, tizenketten kerültek kisebb-nagyobb sérülésekkel kórházba,

így a busz két sofőrje is, három ember épségben került ki a balesetből.

A halottak között két gyermek is van.

Forrás: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek

Az illetékes igazságügyi szervek büntetőjogi eljárást kezdeményeztek a szerencsétlenség ügyében, erről részleteket nem közöltek.

Az újabb információk szerint a teherautó sofőrjét őrizetbe vették.