Hiába a tűzszünet, újabb ukrán katonák haltak meg

Vágólapra másolva!
A Donyec-medencei tűzszünet keretében ugyan megállapodtak, hogy az aratás idejére leállnak a harcokkal, mégis két ukrán katona elesett az újabb harcokban. Ukrajnában az elmúlt két napban összesen három ukrán katona halt meg, tizenkettő pedig megsebesült.
Vágólapra másolva!

A frontvonal teljes hosszán folyt a harc a szakadárok részéről, több helyen a minszki egyezményben tiltott 100 milliméteresnél is nagyobb kaliberű fegyverekkel támadtak az ukrán állásokra.

Egy nap alatt összesen 25-ször tüzeltek az ukrán katonákra

- állítják az ukránok.

Donyec közelében, Marjinka településen nehéztüzérségi lövedékek csapódtak be. Több épület megrongálódott, de a településen senki sem sérült meg.

A Donyec szakadár hírügynöksége szerint viszont az ukrán katonák a hétvége folyamán eddig 36-szor sértették meg a tűzszünetet és 14 településre támadtak rá. Eduard Baszurin szakadár vezető jelentésében az áll, hogy

találat érte a donyecki vízszűrő állomást árammal ellátó vezetéket is, ami miatt az állomás leállt.

Arról nem beszélt, hogy ez okoz-e ivóvízellátási gondokat.

A fegyveres konfliktus békés rendezésére létrehozott háromoldalú - Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló - minszki összekötő csoport múlt szerdán jelentette be, hogy a két fél fegyverszünetet tart június 24-től augusztus 31-ig az aratások idejére.