28 ember sérült meg egy lövöldözésben egy amerkai szórakozóhelyen

2017.07.01. 14:28

Legalább 17 embert meglőttek egy Arkansas állambeli szórakozóhelyen szombaton hajnalban. A helyi rendőrség szerint az emberek egymást taposták menekülés közben - írta az ABC News.

28 embert sérült meg a lövöldözésben

Egy ember állapota kritikus, de már sikerült stabilizálni az állapotát. A rendőrség tájékoztatása szerint a többiek sebesülése nem életveszélyes.

Little Rockban, egy szórakozóhelyen koncert közben tört ki veszekedés, ami lövöldözésig fajult. A rendőrségnek nem volt azonnali információja a lövöldözőről, de az eset úgy tűnik nem függ össze terrorizmussal.

A CNN szerint a huszonnyolc sérültből, huszonötöt meglőttek. Az áldozatok 16-20 évesek.

Kenton Buckner, a város rendőrfőnöke riportereknek elmondta, hogy több embert kezelnek gyanúsítottként.

Egy, az interneten keringő felvétel szerint teltház volt a memphisi Finese 2Tymes rapper koncertjén. A lövöldözésre az egyik szünet elején került sor, tizenegy másodperc alatt több mint 24 lövés dördült el.
"Little Rockban egyre több a bűnügyi probléma" - írta közleményében Asa Hutchinson kormányzó.
Úgy tűnik, hogy néhány naponta véres lövöldözések kerülnek az újságok címlapjára, és ez a reggeli eseményekkel tetőzött - tudatta.

Hutchinson közölte, hogy szövetségi forrásokat ajánlott fel a probléma kezelésére a város polgármesterének.

Little Rockban a héten körülbelül egy tucat autós lövöldözésre került sor, bár egyelőre semmi nem utal arra, hogy ezeknek közük lenne a szombati eseményekhez.