Szakadékba zuhant egy katonai teherautó Romániában

Vágólapra másolva!
Meghalt három román hivatásos katona, miután teherautójuk szakadékba zuhant egy Arges megyei hegyvidéki úton - közölte pénteken a román védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

13 katona utazott a teherautón

A baleset csütörtök éjszaka történt, amikor a 40-es campulungi hegyivadász zászlóalj négy járműve az erdélyi Nagysinken zajló nemzetközi hadgyakorlatról tartott hazafelé. A balesetet szenvedett, 13 katonát szállító teherautó leghátul haladt a konvojban, amikor - egyelőre tisztázatlan okok miatt - egy éles kanyarban kisodródott az útról, és szakadékba zuhant.

Három katona a roncsok alá szorult

A teherautó rakterében utazó katonák könnyebb-súlyosabb sérüléseket szenvedtek, egyikük pedig sértetlenül megúszta a balesetet. Az utastérben három katona beszorult a roncsok alá, őket csak órákkal később sikerült kiszabadítani, de már nem voltak életben.

Carmen Dan belügyminiszter a mentésben részt vevő alakulatoktól származó információkra hivatkozva azt állította: az első tanúvallomások szerint úgy tűnik,

a teherautó fékrendszere hibásodott meg.

Adrian Tutuianu védelmi miniszter ezt nem volt hajlandó megerősíteni, azt mondta, a baleset körülményeit a katonai ügyészség vizsgálja.

Klaus Iohannis államfő együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.