79-en meghaltak a londoni tűzvészben

London leégett toronyház
London, 2017. június 19. A londoni rendőrség által 2017. június 19-én közreadott kép egy megsemmisült lakásról a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyház kiégett épületében 2017. június 18-án, négy nappal a huszonnégy emeletes lakóházban kitört tűzvész után. A hatóságok tájékoztatása szerint legalább ötvennyolct ember vesztette életét a június 14-i katasztrófában, de ez a szám emelkedhet, mivel még mindig vannak holttestek az épületben. (MTI/EPA/Londoni rendőrség)
Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint akár 79 ember is meghalhatott a múlt szerdai londoni toronyházban, amelyet pillanatok alatt felemésztettek a lángok.
Vágólapra másolva!

Stuart Cundy, a vizsgálatot vezető rendőrtiszt szerint csak feltételezik, hogy ennyien veszítették életüket a katasztrófában, mert ahogyan egyre kisebb az esély arra, hogy további túlélőket találjanak, az eltűnteket is a halottak között tartják számon.

A londoni rendőrség fotója egy megsemmisült lakásról a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyház kiégett épületében Forrás: MTI/EPA/Londoni rendőrség/Londoni Rendőrség

A rendőrtiszt azt is elmondta, most arra törekednek, hogy akiket tudnak, minél előbb azonosítsanak. Hozzátette, nem minden halottat tudnak azonosítani a maradványok után, de akiket mégis, hetekig tartó munka lesz.