Gyerektáborra is lőttek az ukrajnai lázadók

Az oroszbarát szakadárok egyike dohányzik egy páncélozott harcjármű tetején a kelet-ukrajnai Donyeck közelében tartott gyakorlatozáson.
Az oroszbarát szakadárok egyike dohányzik egy páncélozott harcjármű tetején a kelet-ukrajnai Donyeck közelében tartott gyakorlatozáson.
Vágólapra másolva!
A szakadárok támadásában egy újabb ukrán katona halt meg, öten pedig megsérültek.
Vágólapra másolva!

A hadművelet parancsnoksága azt írta, hogy "az orosz megszálló és terrorista csapatok" az elmúlt napban összesen 44-szer nyitottak tüzet az ukrán katonák állásaira. A támadásban megint olyan fegyvereket használtak, amiket a minszki megállapodások tiltanak.

Még mindig a Donyeck melletti Avgyijika településen a legsúlyosabb a helyzet, amit

aknavetőkkel lőttek az oroszok által támogatott szakadárok.

Az éjjeli támadás során a Volnovaha körzetben egy gyerektábort is eltaláltak. A táborban gyerekek még nem voltak, csak a területet őrző személyzet, de ők is sérülés nélkül megúszták a támadást.

Az oroszbarát szakadárok egyike dohányzik egy páncélozott harcjármű tetején a kelet-ukrajnai Donyeck közelében tartott gyakorlaton. Forrás: MTI/EPA/Olekszandr Jermocsenko

Egy ukrán haditudósító, Jurij Butuszov a Facebookon azt írta, hogy az utóbbi időben távolabbi, ukránok által őrzött területeket támadnak a szakadárok.

Egyre több a pilóta nélküli repülőgépekkel végzett felderítő tevékenység is.

A Kreml továbbra sem ismeri el, hogy orosz katonai alakulatok lennének Ukraja területén, pedig az értesülések szerint újabb orosz csapatokat vezényeltek az ukrán határhoz.

A szakadárok DAN hírügynöksége azt jelentette, hogy az ukrán fegyveres erők az elmúlt 24 órában legalább 65-ször sértették meg a tűzszünetet és 17 lakott településre lőttek. A szakadárok parancsnoksága nem beszélt a veszteségekről és az esetleges sérültekről.